Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs

Webinar Actualiteiten Familievermogensrecht en Erfrecht - maart 2021

• Doelgroep: Advocaten en notarissen
  • Datum en tijd: nu te bekijken
  • Punten: 2 PO-punten NOvA, KNB en KBvG*
  • Prijs: € 137,50 (btw-vrij)
  • Dit webinar valt binnen het Altijd scherp-abonnement en de CPO Webinarbundels
  • Trefwoorden: afstammingsrecht, personen- en familierecht, erfrecht, relatievermogensrecht

Knop Bekijken

In twee uur op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het Familievermogensrecht en Erfrecht

Volg de docenten Lucienne van der Geld en Freek Schols in dit webinar op hun reis door de advocatuurlijke en notariële praktijk van alle dag op het gebied van het familievermogensrecht en het erfrecht. Aan de hand van de actualiteit laten zij hun juridisch licht schijnen op voor de praktijk belangrijke leerstukken. Ze bespreken recente jurisprudentie over het erfrecht en het relatievermogensrecht. Ook staan ze stil bij recente literatuur en wetgeving. De docenten geven u praktische tips waarmee u uw adviezen aan kunt scherpen.

Deze ronde komen onder meer aan bod:

• Erfrecht en het fixatiebeginsel
  • Verrekenen en gedwongen schuldtoerekening
  • Echtscheidingsconvenant en erfrecht
  • Pauliana en relatievermogensrecht
  • Pensioen in eigen beheer en echtscheiding/overlijden
  • Vier jaar wet Bets

Prof. mr. Freek Schols
Prof. mr. Freek Schols, hoogleraar Privaatrecht Radboud Universiteit

Mr. Lucienne van der Geld
Mr. Lucienne van der Geld, als docent verbonden aan het Centrum voor Notarieel Recht van de Radboud Universiteit, directeur van Netwerk Notarissen en raadsheer plvv bij het Gerechtshof Den Haag

Kwaliteitsgarantie

Het CPO is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze cursussen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten.

2 PO-puntenKNB-logo

Logo KBvG

* Gerechtsdeurwaarders kunnen de KBvG punten bij de KBvG opvragen op basis van hun deelnamecertificaat.

Daarom dit webinar

• Uw kennis volledig up-to-date
  • Kies zelf een geschikt moment om het webinar te volgen
  • Gemakkelijk te volgen vanaf uw werkplek of thuis

Knop Bekijken

Deelname aan webinar

U maakt eenmalig een account bij Online Seminar aan en kiest een persoonlijke inlogcode en wachtwoord. Na inloggen kunt u het webinar live of (als dat niet schikt) later op een zelfgekozen moment bekijken. U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer 30 minuten na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Meerdere webinars volgen?

Met een CPO Webinarbundel kunt u een jaar lang volop online leren en uw kennis aanscherpen. Flexibel, gemakkelijk en voordelig.

Heeft u vragen?

Tel: (024) 361 24 09