Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs
Zoek in de site...

Vooraankondiging: Leergang Onteigeningsrecht

 • Doelgroep: onteigeningsjuristen en -advocaten, rentmeesters en andere specialisten in de onteigeningspraktijk
 • Niveau: basis
 • Data: vier opleidingsdagen en een examendag
 • Locatie: omgeving Utrecht
 • Aantal: maximaal 25 deelnemers
 • Punten: 24 PO-punten NOvA, 26 PE-punten LRGD*, 12 studiepunten NVR, 12 facultatieve PE-punten NRVT, 6 PE-punten DOBS
  *De Leergang Onteigeningsrecht is één van de toelatingseisen voor registratie bij het LRGD als Onteigeningsdeskundige/Taxateur. Voor reeds geregistreerde deskundigen is de opleiding geaccrediteerd voor 26 LRGD PE-Punten.
 • Prijs: nog niet bekend
 • Deze cursus valt niet binnen het Altijd scherp-abonnement
 • Trefwoorden: Onteigeningswet, Omgevingswet

Houd me op de hoogte

Leergang

Deze leergang komt tot stand in samenwerking met de verenigingen VOANVR en VVOR. In tweemaal een tweedaagse cursus biedt deze basisopleiding een goede fundering voor de onteigeningspraktijk. De opleiding is geschikt voor onteigeningsadvocaten en -juristen rentmeesters, en andere specialisten, zoals adviseurs. De opleiding kent een huiswerkverplichting en wordt afgesloten met een mondeling examen. Een aantal plaatsen voor deze leergang is gereserveerd voor (aspirant) leden van de verenigingen VOA en NVR.

Het onderwijs wordt verzorgd in duo-docentschap. Het docententeam bestaat uit advocaten, rentmeesters en onteigeningsdeskundigen die de vertaalslag kunnen maken van de theorie naar uw dagelijkse praktijk.

Naar verwachting zal de leergang plaatsvinden in het najaar van 2023. Op dit moment kunt u zich nog niet inschrijven. Wel kunt u uw interesse kenbaar maken via de knop 'Houd me op de hoogte'. Dan berichten wij u wanneer de inschrijving open staat.

Docenten

Prof. mr. Jacques Sluysmans
Prof. mr. Jacques Sluysmans, hoogleraar Onteigeningsrecht Radboud Universiteit en advocaat Van der Feltz advocaten, tevens hoofddocent van de leergang

Het programma en de overige docenten worden vermeld zodra deze bekend zijn.

Docentwaardering

8,2

Toelatingseisen

Deelnemers dienen ten minste twee jaar werkzaam te zijn in de onteigeningspraktijk als jurist, advocaat, rentmeester of adviseur/deskundige. Alle onderdelen van de opleiding kunnen onderdeel zijn van het examen.
Een aantal plaatsen voor deze leergang is gereserveerd voor (aspirant) leden van de verenigingen VOA en NVR.

Werkmethode

Tijdens de opleiding staat de dagelijkse praktijkvoering van de deelnemers centraal. Teneinde de praktijkgerichtheid van deze leergang te optimaliseren is ervoor gekozen het onderwijs grotendeels in duo-docentschap te laten verzorgen door advocaten, rechters, rentmeesters en onteigeningsdeskundigen. Zij kennen de specifieke omstandigheden waarin u uw rol in onteigeningszaken vervult en zij kunnen derhalve de vertaalslag maken van de theorie naar uw dagelijkse praktijk.

Houd me op de hoogte

Kwaliteitsgarantie

Het CPO is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze cursussen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten.

VVOR     VOA

Puntenlogo LRGD 26            NVR 12 punten        24 PO-punten

Logo DOBS        Logo NRVT

Heeft u vragen?

Tel: (024) 361 24 09
E-mail: info@cpo.ru.nl