Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs
Zoek in de site...

De universitaire opleider voor scherpe juristen

Als jurist wil je het verschil maken. Voor je cliënt, voor je bedrijf, voor de  samenleving. Natuurlijk moet je kennis dan up-to-date zijn. Maar er is meer. Scherpe juristen zijn in staat om verder te denken en vanuit verschillende perspectieven naar dezelfde zaak te kijken. Daarom nodigen onze docenten uit om kritisch door te vragen tot de kern en de essentie achter de actualiteit te doorgronden. Zo krijg je grip op de zaak en loop je steeds voorop als expert in je vakgebied. Dat maakt een wereld van verschil.

Het CPO is onderdeel van de Radboud Universiteit. Daardoor zit nieuwsgierigheid, kritisch denken en reflecteren op actuele ontwikkelingen in ons DNA. De focus in ons onderwijs ligt dan ook op doorvragen en doorgronden. We hebben toegang tot de nieuwste wetenschappelijke inzichten en beschikken over uitgebreide didactische knowhow. We hebben bovendien een netwerk van honderden topdocenten uit wetenschap en praktijk. Samen zorgen we ervoor dat juristen volledig up-to-date zijn en scherp blijven.

Onze missie: een betere rechtspraktijk

Het recht kan de samenleving vooruit helpen. Daarvoor zijn scherpe en deskundige juristen nodig. Onafhankelijke en eigenzinnige denkers die vanuit verschillende perspectieven naar dezelfde zaak kunnen kijken. Vernieuwers met een eigen visie op het vak. Het CPO wil juist voor deze juristen een ontmoetingsplaats en leeromgeving bieden met een relevant en actueel opleidingsaanbod. Zo willen wij bijdragen aan de kwaliteit van de rechtspraktijk.

Wat betekent het concreet om als jurist ‘kritisch te reflecteren op het recht’? In de film ‘Verder denken, scherper zijn’ gaan CPO-docenten nader in op deze vraag.

CPO: de grootste juridische opleider van Nederland

Jaarlijks volgen meer dan 6000 cursisten een juridische opleiding of cursus die is georganiseerd door het CPO. Wij verzorgen vrijwel alle beroeps- en  specialisatieopleidingen in Nederland, zoals de Grotius Academie en de Beroepsopleiding Advocaten. Daarnaast hebben we een open aanbod van meer dan 200 cursussen en webinars. Ook organiseren we maatwerktrajecten voor vele opdrachtgevers.

> Ga naar het cursusoverzicht