De universitaire opleider voor scherpe juristen

Webinar M&A, faillissement en privacy - juni 2024

• Doelgroep: Advocaten, bedrijfsjuristen, privacy officers, functionarissen gegevensbescherming
  • Datum en tijd: 19 juni 2024 van 13.30 uur - 15.40 uur | of na 19 juni 2024 op een zelfgekozen moment
  • Punten: 2 PO-punten NOvA + KBvG*
  • Prijs: € 155,- (btw-vrij)
  • Dit webinar valt binnen het Altijd scherp-abonnement en de CPO Webinarbundels
  • Trefwoorden: Ondernemingsrecht en IE, ICT & Privacy

Inschrijven

Weet u welke persoonsgegevens u mag bekijken en delen bij een overname of een faillissement?

Compliance met de steeds omvangrijkere en complexe privacywetgeving is van groot belang. Ook bij overnames en faillissementen is de impact van privacyaspecten groot.

Dit webinar staat volledig in het teken van de privacyaspecten die een rol spelen bij M&A transacties en faillissementen. Bij elke overname moet u rekening houden met de AVG. Steeds moet u zich afvragen welke gegevens gedeeld mogen worden. Denk bijvoorbeeld aan de gegevens in een dataroom, en hoe zit het met warranties? De docent geeft u praktische tips voor de vragen die u rondom privacy moet stellen tijdens het due diligence onderzoek.

Ook bij faillissementen speelt privacywetgeving een grote rol. Waarop moet u letten? Mag een curator bijvoorbeeld de klantenbestanden van een failliete vennootschap doorverkopen of de e-mailbox van bestuurders van een failliete vennootschap bekijken? Op deze en andere vragen krijgt u het antwoord. De docent gaat ook in op de handhaving van de AVG.

Kennis of ervaring op het gebied van privacy is niet vereist voor dit webinar.

Na afloop bent u goed op de hoogte van privacyaspecten bij M&A transacties en faillissementen.

Thema's die onder meer aan bod komen:

• Inleiding AVG
  • Privacyaspecten van due diligence onderzoeken
  • Privacy bij faillissement
  • Toezicht en handhaving van de AVG

Friederike van der Jagt
Mr. Friederike van der Jagt, advocaat Hunter Legal, fellow Onderzoekcentrum Onderneming & Recht Radboud Universiteit

Kwaliteitsgarantie

Het CPO is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze cursussen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten.

2 PO-punten
*Gerechtsdeurwaarders kunnen de KBvG-opleidingspunten bij de KBvG opvragen op basis van hun deelnamecertificaat.

Daarom dit webinar

• Een helder overzicht van privacyaspecten bij M&A transacties en faillissementen
  • Praktische tips
  • Kies zelf een geschikt moment om het webinar te volgen

Inschrijven

Meerdere webinars volgen?

Met een CPO Webinarbundel kunt u een jaar lang volop online leren en uw kennis aanscherpen. Flexibel, gemakkelijk en voordelig.

Heeft u vragen?

Tel: (024) 361 24 09
E-mail: info@cpo.ru.nl

Bekijk meer cursussen en webinars op dit rechtsgebied