Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs
Zoek in de site...

Webinar GO-C garantie - april 2021

 • Doelgroep: Advocaten met een herstructurerings- en insolventiepraktijk, bankmedewerkers betrokken bij zakelijke financieringen, bedrijfsjuristen en bedrijfsadviseurs
 • Opgenomen in: April 2021 | nu te bekijken
 • Punten: 1 PO-punt NOvA
 • Prijs: € 100,- (btw-vrij)
 • Dit webinar valt binnen het Altijd scherp-abonnement en de CPO Webinarbundels

Knop Bekijken

Voorkom fouten bij een beroep op de GO-C-garantie

De negatieve economische impact van COVID-19 op Nederland is groot. Veel bedrijven zien hun omzet verdampen, soms tot wel 100%. Ook bij een minder grote omzetuitval is het vrijwel onmogelijk een verliessituatie te voorkomen. Om bedrijven te ondersteunen, heeft de overheid een pakket maatregelen genomen. Onderdeel daarvan is de GO-C-garantie: een overheidsgarantie voor door banken nieuw te verstrekken financieringen die het gevolg zijn van de COVID-19-crisis. Met de GO-C-garantie kunnen banken overheidsgarantie krijgen op deze financieringen aan ondernemingen.

Het toepassingsgebied en de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een GO-C-garantie zijn niet direct duidelijk. De voorwaarden bevatten, naast een groot aantal objectieve criteria, ook een belangrijk meer subjectief criterium. Om een succesvol beroep te kunnen doen op een GO-C-garantie is het belangrijk deze criteria te kennen.

In dit webinar licht de docent de ingewikkelde regelgeving op een heldere en gestructureerde wijze toe. Ook laat hij zien wat de consequenties in de praktijk zijn. Het financieren met een garantie voor een bank is zeker geen ‘spel zonder nieten’. Dat komt met name door de non perfomaning loan-regelgeving.

Na afloop van het webinar kunt u bepalen wanneer een succesvol beroep op een GO-C-garantie mogelijk is en aan welke voorwaarden voldaan moet worden. U heeft inzicht in de werking van de non performing loan-regelgeving en de consequenties daarvan voor banken. Ook begrijpt u waarom en hoe het financieren met garanties en non performing loan-regelgeving in elkaar grijpen.

Thema's die onder meer aan bod komen:

 • Hoe werkt een GO-C-garantie?
 • Het toepassingsgebied en de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een GO-C-garantie
 • De non performing loan-regelgeving voor banken: wat houdt deze regelgeving in en hoe werkt de prudential backstop?
 • Het effect van de non performing loan-regelgeving op het financieren met een garantie

Docent

Mr. ir. Bas van Weert
Mr. ir. Bas van Weert, Senior Accountmanager Rabobank

Kwaliteitsgarantie

Het CPO is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze cursussen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten.

1 PO-punt

Daarom dit webinar

 • De ingewikkelde regelgeving rondom de GO-C-garantie helder en gestructureerd uiteengezet
 • Actueel en praktijkgericht
 • Kies zelf een geschikt moment om het webinar te volgen
 • Gemakkelijk te volgen vanaf uw werkplek of thuis

Knop Bekijken

Aanvullende cursusdocumentatie

Bekijk hier aanvullende cursusdocumentatie, jurisprudentie en leestips n.a.v. het webinar.

Deelname aan webinar

U maakt eenmalig een account bij Online Seminar aan en kiest een persoonlijke inlogcode en wachtwoord. Na inloggen kunt u het webinar live of (als dat niet schikt) later op een zelfgekozen moment bekijken. U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer 30 minuten na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Meerdere webinars volgen?

Met een CPO Webinarbundel kunt u een jaar lang volop online leren en uw kennis aanscherpen. Flexibel, gemakkelijk en voordelig.

Heeft u vragen?

Tel: (024) 361 24 09
E-mail: info@cpo.ru.nl