Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs
Zoek in de site...

Webinar Insolventiestrafrecht I - december 2022

 • Doelgroep: Curatoren, advocaten, strafrechtelijke opsporingsambtenaren (OM, FIOD en belastingdienst)
 • Datum en tijd: 6 december 2022 van 14.00 uur - 15.00 uur | of na 6 december 2022 op een zelfgekozen moment
 • Punten: 1 PO-punt NOvA
 • Prijs: € 100,- (btw-vrij)
 • Dit webinar valt binnen het Altijd scherp-abonnement en de CPO Webinarbundels
 • Trefwoorden: faillissementsfraude, eenvoudige en bedrieglijke bankreuk, specifieke delictsomschrijvingen

Inschrijven

Kennis van het strafrecht is essentieel voor uw insolventiepraktijk

In het insolventiestrafrecht komen het insolventierecht en het strafrecht samen. In twee webinars gaat de docent in op de wisselwerking tussen deze rechtsgebieden, want in kwesties rondom de aansprakelijkheid van functionarissen bij noodlijdende ondernemingen, is kennis van zowel het privaatrecht als het strafrecht essentieel.

Begrippen als opzet op verhaalsbenadeling en disculpatie kunnen binnen het (insolventie)strafrecht een andere invulling krijgen dan binnen het algemene (insolventie)aansprakelijkheidsrecht. Ook met de Wet herziening strafbaarstelling faillissementsfraude en de Landelijke Leidraad ter afwikkeling van (fraude)faillissementen speelt het strafrecht een steeds grotere rol in het insolventierecht.

In dit eerste webinar staat het begrip faillissementsfraude centraal. De docent gaat in op het systeem van eenvoudige en bedrieglijke bankbreuk met aandacht voor specifieke delictsomschrijvingen (zoals onder meer art. 347 Sr).

Na afloop van dit webinar kunt u de belangrijkste bankbreukdelicten toepassen, daarin de knelpunten aanwijzen en kent u de aandachtspunten die een functionaris van een noodlijdende onderneming vanuit strafrechtelijk perspectief in het oog moet houden.

Thema's die onder meer aan bod komen:

 • Het begrip faillissementsfraude
 • Het systeem van eenvoudige en bedrieglijke bankbreuk met aandacht voor specifieke delictsomschrijvingen (zoals onder meer art. 347 Sr)

Docent

Karapetian, Arpi
Mr. dr. Arpi Karapetian, Universitair docent bij Faculteit Rechtsgeleerdheid

Kwaliteitsgarantie

Het CPO is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze cursussen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten.

1 PO-punt

Daarom dit webinar

 • In twee webinars op de hoogte van de wisselwerking tussen het insolventierecht en het strafrechtelijk faillissementsrecht
 • Duidelijke tips voor de praktijk
 • Kies zelf een geschikt moment om het webinar te volgen

Inschrijven

Deelname aan webinar

U maakt eenmalig een account bij Online Seminar aan en kiest een persoonlijke inlogcode en wachtwoord. Na inloggen kunt u het webinar live of later op een zelfgekozen moment bekijken. U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer 30 minuten na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Meerdere webinars volgen?

Met een CPO Webinarbundel kunt u een jaar lang volop online leren en uw kennis aanscherpen. Flexibel, gemakkelijk en voordelig.

Heeft u vragen?

Tel: (024) 361 24 09
E-mail: info@cpo.ru.nl

Bekijk meer cursussen en webinars op dit rechtsgebied