Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs

Webinar Insolventiestrafrecht II - december 2022

• Doelgroep: Curatoren, advocaten, strafrechtelijke opsporingsambtenaren (OM, FIOD en belastingdienst)
  • Datum en tijd: 6 december 2022 van 15.30 uur - 16.30 uur | of na 6 december 2022 op een zelfgekozen moment
  • Punten: 1 PO-punt NOvA
  • Prijs: € 100,- (btw-vrij)
  • Dit webinar valt binnen het Altijd scherp-abonnement en de CPO Webinarbundels
  • Trefwoorden: strafrechtelijk gesanctioneerde mededelingsplichten, nemo tenetur-beginsel, Wetsvoorstel Tijdelijke

Inschrijven

Hoe staat het met uw kennis van het strafrecht voor uw insolventierechtpraktijk?

In het insolventiestrafrecht komen het insolventierecht en het strafrecht samen. In twee webinars gaat de docent in op de wisselwerking tussen deze rechtsgebieden, want in kwesties rondom de aansprakelijkheid van functionarissen bij noodlijdende ondernemingen, is kennis van zowel het privaatrecht als het strafrecht essentieel.

In dit tweede webinar bespreekt de docent de strafrechtelijk gesanctioneerde mededelingsplichten van de bestuurder en het nemo tenetur-beginsel. Ook gaat ze in op het wetsvoorstel Tijdelijke wet transparantie turboliquidatie. Hierin is beoogd bepaalde verplichtingen van de bestuurder ook strafrechtelijk te sanctioneren.

Na afloop van dit webinar heeft u een goed begrip van de wisselwerking tussen het insolventierecht en het strafrechtelijk faillissementsrecht. De werking van het nemo tenetur-beginsel speelt hierin een belangrijke rol.

Thema's die onder meer aan bod komen:

• Strafrechtelijk gesanctioneerde mededelingsplichten van de bestuurder
  • Het nemo tenetur-beginsel
  • Wetsvoorstel Tijdelijke wet transparantie turboliquidatie

Karapetian, Arpi
Mr. dr. Arpi Karapetian, Universitair docent bij Faculteit Rechtsgeleerdheid

Kwaliteitsgarantie

Het CPO is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze cursussen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten.

1 PO-punt

Daarom dit webinar

• In twee webinars op de hoogte van de wisselwerking tussen het insolventierecht en het strafrechtelijk faillissementsrecht
  • Duidelijke tips voor de praktijk
  • Kies zelf een geschikt moment om het webinar te volgen

Inschrijven

Deelname aan webinar

U maakt eenmalig een account bij Online Seminar aan en kiest een persoonlijke inlogcode en wachtwoord. Na inloggen kunt u het webinar live of later op een zelfgekozen moment bekijken. U dient aansluitend aan het webinar enkele meerkeuzevragen juist te beantwoorden om het deelnamecertificaat te ontvangen. Nadat u aan de toetscriteria heeft voldaan, ontvangt u ongeveer 30 minuten na afronding van de toets het certificaat per e-mail.

Meerdere webinars volgen?

Met een CPO Webinarbundel kunt u een jaar lang volop online leren en uw kennis aanscherpen. Flexibel, gemakkelijk en voordelig.

Heeft u vragen?

Tel: (024) 361 24 09
E-mail: info@cpo.ru.nl

Bekijk meer cursussen en webinars op dit rechtsgebied