Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs

Cursus Actualiteiten Vreemdelingen- en vluchtelingenrecht

• Doelgroep: advocaten, rechtshulpverleners, leden van de rechterlijke macht, medewerkers van het Ministerie van Justitie, andere ministeries, gemeenten en andere belangstellenden
  • Niveau: Actualiteiten
  • Datum en tijd: 8 december 2022 van 9.30 uur tot 17.30 uur
  • Locatie: CPO-zaal, Radboud Universiteit, Nijmegen
  • Aantal: Maximaal 35 deelnemers
  • Punten: 6 PO-punten NOvA
  • Prijs: € 589,- inclusief digitaal cursusmateriaal en catering (vrijgesteld van btw)
    Deze cursus valt binnen het Altijd scherp-abonnement
  • Trefwoorden: vreemdelingenrecht, vluchtelingenrecht, migratierecht, verblijfsrecht

inschrijven

In één dag weer op de hoogte van alle essentiële veranderingen in het vreemdelingen- en vluchtelingenrecht

Het migratierecht blijft zich razendsnel ontwikkelen onder invloed van politieke veranderingen, nieuwe Europese regelgeving en richtinggevende uitspraken van de Europese Hoven in Luxemburg en Straatsburg. Aan de hand van recente jurisprudentie en voorbeelden uit de praktijk komen in deze cursus de actuele ontwikkelingen in het vreemdelingen- en vluchtelingenrecht aan bod.

De docenten gaan in op het EU-verblijfsrecht. Daarbij komen de Richtlijn vrij verkeer van EU-burgers, de Associatie EEG-Turkije en de Richtlijn lang verblijvende derde-landers en de arbeidsmigratierichtlijnen aan bod. Ook bespreken zij de ontwikkelingen rond gezinshereniging en de mogelijkheden voor vreemdelingen om een beroep te doen op sociale zekerheid. En wat zijn de ontwikkelingen rond de asielgerelateerde individuele toelatingsgronden?

Met deze cursus bent u in één dag van alle essentiële veranderingen in het vreemdelingen- en vluchtelingenrecht op de hoogte.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

• Ontwikkelingen in het EU-verblijfsrecht: de Richtlijn vrij verkeer van EU-burgers en de gevolgen daarvoor van de Brexit, Associatie EEG-Turkije en de Richtlijn lang verblijvende derde-landers
  • De ontwikkelingen rond gezinshereniging (EHRM, Gezinsherenigingsrichtlijn)
  • Vreemdelingen en sociale zekerheid
  • De ontwikkelingen rond asielgerelateerde individuele toelatingsgronden

Lange, Tesseltje de
Prof. dr. Tesseltje de Lange, hoogleraar Europees migratierecht, Centrum voor Migratierecht Radboud Universiteit

Paul Minderhoud
Prof. dr. Paul Minderhoud, universitair hoofddocent Centrum voor Migratierecht, Radboud Universiteit en hoogleraar regulier migratierecht Universiteit Utrecht

Dr. Karin Zwaan
Dr. Karin Zwaan, universitair hoofddocent en academisch coördinator Centrum voor Migratierecht Radboud Universiteit

Karen Geerstema
Mr. dr. Karen Geertsema, docent-onderzoeker Migratierecht Radboud Universiteit

Docentwaardering

8,5

Kwaliteitsgarantie

Het CPO is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze cursussen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten.

6 PO-punten

Daarom deze cursus

• In 6 interactieve uren volledig op de hoogte van de actualiteiten in het migratierecht
  • Inzicht in nieuwe regelgeving
  • Actuele uitspraken overzichtelijk aangereikt
  • Ruime gelegenheid voor het stellen van uw praktijkvragen aan de docenten

inschrijven

Voor € 806,- extra kunt u een jaar lang onbeperkt cursussen volgen

Wilt u meerdere cursussen volgen? Dan is het Altijd scherp-abonnement interessant: hiermee kunt u 12 maanden lang onbeperkt onderwijs volgen voor een vast bedrag van € 1.395,-. Als u zich dus wilt inschrijven voor bovenstaande cursus kunt u er ook voor kiezen om u eerst aan te melden voor het abonnement. Voor een extra bedrag van € 806,- volgt u dan niet alleen deze cursus, maar kiest u een jaar lang onbeperkt cursussen en webinars uit ons uitgebreide aanbod.

Heeft u vragen?

Tel: (024) 361 24 09
E-mail: info@cpo.ru.nl

Bekijk meer cursussen en webinars op dit rechtsgebied