Grotius specialisatieopleiding Nationaal en Internationaal Contracteren

Programma

De Grotius specialisatieopleiding Nationaal en Internationaal Contracteren is de meest uitvoerige en complete postacademische opleiding op het gebied van het contractenrecht. De opleiding geeft in de praktijk toepasbare gespecialiseerde informatie over het contractenrecht en biedt op gevorderd niveau zowel een overzicht over de stof als geheel als een verdiept inzicht in de kernbegrippen van dit rechtsgebied.

In de opleiding komen onder meer aan de orde:

  • contractonderhandelingen
  • algemene voorwaarden
  • opzeggings- en beëindigingclausules
  • remedies tegen tekortkoming
  • IPR-aspecten
  • Weens Koopverdrag
  • contracten maken
  • beoordelen en opstellen overmachtsclausules
  • aansprakelijkheidsbedingen

Waardering opleiding door deelnemers

Onze deelnemers waarderen deze opleiding met een 8,3.

Frequentie en planning

Deze opleiding wordt doorgaans twee per jaar aangeboden, in het voorjaar en in het najaar. We bieden de opleiding in het najaar van 2024  weer aan. Hierboven vindt u het programma.

Doelgroep en toelatingscriteria

De opleiding is bedoeld voor advocaten, bedrijfsjuristen, leden van de rechterlijke macht en andere juristen die met contractenrecht te maken hebben.
Deelnemers dienen minimaal 3 jaar in de praktijk werkzaam te zijn en een gedegen basiskennis van het contractenrecht te hebben.

Examenvorm

Het examen wordt afgenomen aan de hand van 3 (per deelnemer verschillende) onderwerpen uit het programma.

Hoofddocenten

Mr. C.E. Drion, advocaat Jones Day, Amsterdam
Prof. mr. R.P.J.L. Tjittes, partner BarentsKrans advocaten en notarissen Den Haag, hoogleraar Privaatrecht VU, raadsheer-plaatsvervanger gerechtshof Arnhem

Interesse en inschrijving

Wanneer u geïnteresseerd bent in deze opleiding, kunt u dat aangeven via de rode knop hieronder. U wordt dan vrijblijvend op de lijst van geïnteresseerden geplaatst.
U ontvangt hiervan een aparte bevestiging.

Wanneer de inschrijving voor de opleiding wordt opengesteld, benaderen wij geïnteresseerden op deze lijst per email. Dit is doorgaans ongeveer vier maanden vóór de geplande start, en op basis van volgorde aanmelding. Als u wilt deelnemen aan de opleiding, kunt u zich inschrijven via het in de email bijgevoegde deelnameformulier. Grotius Academie hecht daarnaast veel waarde aan persoonlijke afstemming, daartoe nemen wij, bij het uitblijven van een reactie, ook graag aanvullend telefonisch contact op.

Voor meer informatie over de Grotius specialisatieopleidingen klik hier