EPN/Grotius specialisatieopleiding Estate planning

Programma

De specialisatieopleiding Estate planning belicht op geïntegreerde wijze, vanuit nationaal, internationaal, civiel- én fiscaalrechtelijk perspectief, alle aspecten van estate planning.

Deze postacademische opleiding biedt estate planners wezenlijke verdieping van kennis van en inzicht in het rechtsgebied. Hierbij wordt niet alleen aandacht besteed aan de theorie van estate planning, maar komt ook de praktijk uitgebreid aan bod door tijdens de bijeenkomsten concrete situaties aan de hand van casus te bespreken.

De meest recente editie van de opleiding vond plaats in 2021-2022.

Deze opleiding wordt aanstaand najaar weer aangeboden. Zodra de inhoud van dit programma is vastgesteld, vindt u hierboven het programma 2023.

Frequentie en planning

De opleiding wordt één keer per jaar aangeboden, in het najaar.

Doelgroep en toelatingscriteria

De opleiding richt zich speciaal op (kandidaat)notarissen, bank- en belasting(recht)juristen en andere juristen met minimaal 3 jaar intensieve praktijkervaring die zich zich verder willen verdiepen in de juridische en praktische aspecten van estate planning.

Examenvorm

Deelnemers worden geëxamineerd aan de hand van een casus.

Hoofddocenten

De hoofddocenten van de opleiding zijn:
Prof. mr. A.H.N. Stollenwerck, Em. hoogleraar estate planning Vrije Universiteit  van Amsterdam, oud-notaris, oud-raadsheer gerechtshof ’s-Gravenhage en thans counsel bij SmeetsGijbels Advocaten, Amsterdam en Rotterdam
Prof. dr. F. Sonneveldt, hoogleraar Successiewet en estate planning Universiteit van Leiden. Verbonden aan Mazars Belasting- adviseurs te Den Haag

Samenwerkingsverband EPN

De opleiding is in nauwe samenwerking met de Vereniging van Estate Planners in het Notariaat (EPN) tot stand gekomen.
Deelnemers met minimaal 5 jaar ervaring in het notariaat hebben de mogelijkheid om na het succesvol afronden van de opleiding zich als lid van de EPN aan te melden.

Interesse en inschrijving

Wanneer u geïnteresseerd bent in deze opleiding, kunt u dat aangeven via de rode knop hieronder. U wordt dan vrijblijvend op de lijst van geïnteresseerden geplaatst.
U ontvangt hiervan een aparte bevestiging.

Wanneer de inschrijving voor de opleiding wordt opengesteld, benaderen wij geïnteresseerden op deze lijst per email. Dit is doorgaans ongeveer vier maanden vóór de geplande start, en op basis van volgorde aanmelding. Als u wilt deelnemen aan de opleiding, kunt u zich inschrijven via het in de email bijgevoegde deelnameformulier.

Voor meer informatie over de Grotius specialisatieopleidingen klik hier