Grotius specialisatieopleiding Financieel recht

Programma

Deze postacademische opleiding reikt in de praktijk toepasbare gespecialiseerde informatie aan over het brede terrein van het financieel recht. De opleiding kenmerkt zich door het multidisciplinaire karakter en biedt op gevorderd niveau zowel een overzicht over de stof als geheel als een verdiept inzicht in de kernbegrippen van dit rechtsgebied.

In de opleiding komen onder meer aan de orde:

  • Wft

  • Beleggingsinstellingen  en -ondernemingen

  • Toezicht en handhaving

  • Beleggingsgeschillen

  • Vormen van effecten

  • Marktmisbruik

  • Zorgplicht

  • Verzekeraars, banken, financiële dienstverleners

  • Sustainable finance, ESG litigation in financiële sector

Waardering opleiding door deelnemers

Onze deelnemers waarderen deze opleiding met een 8,3.

Frequentie en planning

De opleiding wordt één keer per jaar aangeboden. Deze opleiding bieden we in het najaar van 2024 weer aan. Desbetreffend programma vindt u hierboven.

Doelgroep en toelatingscriteria

De opleiding is bedoeld voor advocaten, bank- en bedrijfsjuristen en alle andere juristen die veelvuldig te maken hebben met het financieel recht.

Deelnemers dienen minimaal 3 jaar in de praktijk werkzaam te zijn en een gedegen basiskennis te hebben van het rechtsgebied.

Examenvorm

Het mondeling examen wordt afgenomen aan de hand van 3 (per deelnemer verschillende) onderwerpen uit het programma.

Hoofddocenten

De hoofddocenten van de opleiding zijn:
Prof. mr. R. Raas, advocaat Stibbe Amsterdam en hoogleraar Nederlands en Europees bank- en effectenrecht aan de Universiteit Leiden
Prof. mr. C.W.M. Lieverse, advocaat Loyens & Loeff N.V. Amsterdam en hoogleraar Financieel Toezichtrecht aan de Radboud Universiteit

Interesse en inschrijving

Wanneer u geïnteresseerd bent in deze opleiding, kunt u dat aangeven via de rode knop hieronder. U wordt dan vrijblijvend op de lijst van geïnteresseerden geplaatst.
U ontvangt hiervan een aparte bevestiging.

Wanneer de inschrijving voor de opleiding wordt opengesteld, benaderen wij geïnteresseerden op deze lijst per email. Dit is doorgaans ongeveer vier maanden vóór de geplande start, en op basis van volgorde aanmelding. Als u wilt deelnemen aan de opleiding, kunt u zich inschrijven via het in de email bijgevoegde deelnameformulier. Grotius Academie hecht daarnaast veel waarde aan persoonlijke afstemming, daartoe nemen wij, bij het uitblijven van een reactie, ook graag aanvullend telefonisch contact op.

Voor meer informatie over de Grotius specialisatieopleidingen klik hier