Grotius specialisatieopleiding Fusies en overnames

Programma

De Grotius specialisatieopleiding Fusies en overnames biedt een uitstekende basis voor de benadering en afhandeling van complexe transacties bij overnames, fusies, joint-ventures en overnamefinancieringen.

Deze postacademische opleiding belicht op geïntegreerde en diepgaande wijze de diverse rechtsgebieden die bij deze transacties samenkomen, en waarvoor ook relevante onderdelen van financiering, het jaarrekeningrecht en fiscaalrecht moeten worden beheerst. Hierbij wordt eveneens bijzondere aandacht besteed aan de praktijk van de internationale markt.

Tijdens de collegebijeenkomsten worden aan de hand van een casus zeer concrete situaties besproken, met bijzondere aandacht voor de rol van de jurist daarin.

Waardering opleiding door deelnemers

Onze deelnemers waarderen deze opleiding met een 8.

Frequentie en planning

Deze opleiding wordt doorgaans één keer per jaar aangeboden. We bieden de opleiding in het najaar van 2024 weer aan. Desbetreffend programma wordt t.z.t. hier gepubliceerd. Hierboven vindt u het programma van de opleiding die in 2023 startte.

Doelgroep en toelatingscriteria

Deze opleiding richt zich speciaal op advocaten, notarissen, bedrijfs- en bankjuristen en andere juristen met aantoonbare ruime ervaring met en gedegen basiskennis van fusies en overnames.

Deelnemers dienen minimaal 3 jaar in de praktijk werkzaam te zijn.

Examenvorm

Deelnemers worden geëxamineerd aan de hand van een casus.

Hoofddocenten

De hoofddocenten van de opleiding zijn:
Mr. C.J.C. de Brauw, advocaat A&O Shearman, Amsterdam
Mr. K.A.J. de Vries, advocaat/partner De Brauw Blackstone Westbroek, Amsterdam

Interesse en inschrijving

Wanneer u geïnteresseerd bent in deze opleiding, kunt u dat aangeven via de rode knop hieronder. U wordt dan vrijblijvend op de lijst van geïnteresseerden geplaatst.
U ontvangt hiervan een aparte bevestiging.

Wanneer de inschrijving voor de opleiding wordt opengesteld, benaderen wij geïnteresseerden op deze lijst per email. Dit is doorgaans ongeveer vier maanden vóór de geplande start, en op basis van volgorde aanmelding. Als u wilt deelnemen aan de opleiding, kunt u zich inschrijven via het in de email bijgevoegde deelnameformulier. Grotius Academie hecht daarnaast veel waarde aan persoonlijke afstemming, daartoe nemen wij, bij het uitblijven van een reactie, ook graag aanvullend telefonisch contact op.

Voor meer informatie over de Grotius specialisatieopleidingen klik hier