Grotius specialisatieopleiding Onderneming en aansprakelijkheid

Programma

De postacademische specialisatieopleiding Onderneming en aansprakelijkheid geeft in de praktijk toepasbare gespecialiseerde informatie over het aansprakelijkheidsrecht. Tijdens de collegebijeenkomsten wordt op gevorderd niveau niet alleen een overzicht over de stof als geheel aangeboden, maar ook een verdiept inzicht in de kernbegrippen van dit rechtsgebied.
De opleiding bestrijkt de belangrijkste terreinen van aansprakelijkheid voor juristen die werkzaam zijn in en voor ondernemingen.

Onderstaand vindt u het conceptprogramma voor de opleidingsronde met geplande start in het najaar van 2023.

Frequentie en planning

De opleiding wordt één keer per jaar aangeboden, in het najaar.

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor advocaten, bedrijfsjuristen, verzekeringsjuristen, bankjuristen, leden van de rechterlijke macht en andere juristen die te maken hebben met het aansprakelijkheidsrecht. Deelnemers dienen minimaal 3 jaar in de praktijk werkzaam te zijn en een gedegen basiskennis van het betreffende rechtsgebied te hebben.

Examenvorm

Het examen wordt afgenomen aan de hand van een casus.

Hoofddocenten

De hoofddocenten van de opleiding zijn:
Mw. prof. mr. C.J.M. Klaassen, hoogleraar burgerlijk recht en burgerlijk procesrecht, Radboud Universiteit 
Mr. A.Ch.H. Franken, partner aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht, NautaDutilh, Amsterdam

Interesse en inschrijving

Wanneer u geïnteresseerd bent in deze opleiding, kunt u dat aangeven via de rode knop hieronder. U wordt dan vrijblijvend op de lijst van geïnteresseerden geplaatst.
U ontvangt hiervan een aparte bevestiging.

Wanneer de inschrijving voor de opleiding wordt opengesteld, benaderen wij geïnteresseerden op deze lijst per email. Dit is doorgaans ongeveer vier maanden vóór de geplande start, en op basis van volgorde aanmelding. Als u wilt deelnemen aan de opleiding, kunt u zich inschrijven via het in de email bijgevoegde deelnameformulier.

Voor meer informatie over de Grotius specialisatieopleidingen klik hier