De universitaire opleider voor scherpe juristen
Zoek in de site...

Nieuwe kennis leidt weer tot nieuwe gedachten die ik weer ergens kan inbrengen

Renske van Ekdom

Renske van Ekdom is senior legal counsel en advocaat bij Vattenfall.

“Als jurist ben ik al verschillende jaren bezig met de vraag wat de rol van juristen kan zijn als het gaat om duurzaamheidsdenken. Het antwoord is wat mij betreft het vergaren van kennis over de ontwikkelingen en dit vertalen naar een persoonlijke visie op wat jij hier zelf mee kan doen. Het gaat dan niet alleen om het vergaren van kennis op het gebied van wet- en regelgeving, maar om de hele maatschappelijke transitie. Hierover wil ik mijn gedachten vormen. Voor mijzelf betekent dit een continu leerproces en het herkennen van momenten die ik kan benutten om dit thema in te brengen. Dit is een wisselwerking, want nieuwe kennis leidt weer tot nieuwe gedachten die ik weer ergens kan inbrengen.

Bij het verzorgen van cursussen is voor mij de uitdaging om mijn kennis en ervaring te vertalen naar een programma dat voor alle juristen interessant en behulpzaam is. Eerder heb ik dit ook transitiedenken voor juristen genoemd. Het invulling geven aan wat dit precies inhoudt, is pionieren, omdat alles nog zo nieuw is. Tegelijkertijd zit daarin voor mij ook de uitdaging. Daarvan word ik enthousiast, zo probeer ik het verschil te maken als jurist.”


Maak het verschil

Als jurist wil je het verschil maken. Voor je cliënt, voor je bedrijf, voor de samenleving. Natuurlijk moet je kennis dan up-to-date zijn. Maar er is meer. Scherpe juristen zijn in staat om verder te denken en vanuit verschillende perspectieven naar dezelfde zaak te kijken.

Daarom nodigen onze docenten uit om kritisch door te vragen tot de kern en de essentie achter de actualiteit te doorgronden. Zo krijg je grip op de zaak en loop je steeds voorop als expert in je vakgebied. Dat maakt een wereld van verschil.

Bekijk het cursusaanbod