De universitaire opleider voor scherpe juristen

Cursus Actualiteiten Financieel toezichtrecht

Datum
vrijdag 5 april 2024 t/m dinsdag 14 maart 2023Plaats in agenda
Locatie
Amsterdam
Organisator
CPO (Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs)
Spreker
prof. mr. Danny Busch • prof. mr. Bart Bierens • prof. mr. Kitty Lieverse
Beschrijving

Twee thema’s domineren de ontwikkelingen in het financieel toezichtrecht: sustainable finance en digital finance / FinTech (de ‘Twin Transition’). In deze tweedaagse cursus staan de actuele ontwikkelingen op deze gebieden centraal.

Danny Busch gaat in op de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en digital finance. Aan de orde komen de Taxonomieverordening, de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR), KYC-regels, product governance & duurzaamheid, de European Green Bond Standard (EUGBS) en ESG-ratings. Ook bespreekt hij de Digital Operational Resilience Act (DORA), finfluencers en de AI Act.

Kitty Lieverse bespreekt de corporate verantwoordelijkheden in het kader van de ‘Twin Transition’. Ze gaat daarbij in op bestuurstaken en verantwoordelijkheden op het gebied van duurzaamheid, digitalisering, de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), de Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDDD). Daarnaast bespreekt zij de Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCAR).

Bart Bierens bespreekt de actualiteiten op het gebied van digitalisering en betalen, in het bijzonder de digitale euro, Payment Services Directive 3 (PSD3), ‘open finance’ en inclusiviteit.

Na afloop bent u volledig op de hoogte van de impact van de ontwikkelingen op het gebied van sustainable finance en digital finance / FinTech en kent u de gevolgen voor uw praktijk.

Meer info & inschrijven

Speciaal voor alumni: 10% korting op een CPO-cursus
Alumni van de Radboud Universiteit krijgen altijd 10% korting op CPO-cursussen. U kunt de korting verzilveren door de kortingscode 'Alumni10' in te vullen op het aanmeldformulier. Lees meer

Danny Busch

E-mail
Telefoon
(024) 361 24 09
Aanmelden

Doelgroep: Advocaten, civiele rechters, bank- en bedrijfsjuristen bij financiële dienstverleners
Niveau: Verdiepend
Datum en tijd: 5 en 12 maart 2024 van 09.30 uur tot 16.45 uur
Locatie: Atrium Meeting Center, Amsterdam
Aantal: Maximaal 35 deelnemers
Punten: 12 PO-punten NOvA
Prijs: € 1099,- inclusief digitaal cursusmateriaal en catering (vrijgesteld van btw)

Meer info & inschrijven