De universitaire opleider voor scherpe juristen
Zoek in de site...

Cursus Juristen en Responsible Business Conduct (RBC)

Datum
maandag 22 mei 2023Plaats in agenda
Locatie
Antropia, Driebergen-Rijsenburg
Organisator
CPO (Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs)
Beschrijving

Hoe verankert u duurzaamheid en RBC-beleid in uw advisering?

Welke rol kunnen juristen spelen rond het thema duurzaamheid en Responsible Business Conduct (RBC)? Die vraag staat centraal in deze cursus.

Veel organisaties werken met RBC-beleid of hebben duurzaamheidsaspecten verweven in hun bedrijfsprocessen. Zowel aan het opstellen hiervan als bij de implementatie kunnen juristen een belangrijke bijdrage leveren.

In de cursus behandelen de docenten onder meer een casus aan de hand waarvan zij een aantal dilemma’s voorleggen aan de deelnemers. Zo krijgt u inzicht in de wijze waarop u duurzaamheid en RBC in uw dagelijkse adviespraktijk kunt opnemen. Er is veel ruimte voor interactie, zodat de deelnemers ook hun eigen rol rond het thema maatschappelijk verantwoord ondernemen kunnen verkennen.

Na het volgen van deze cursus weet u welke elementen van duurzaamheidsbeleid er vanuit juridisch oogpunt toe doen en welke handhavingsmogelijkheden reëel zijn. Deze kennis is niet alleen relevant voor bedrijfsjuristen, maar ook voor advocaten en juridisch adviseurs.

Meer info & inschrijven

Speciaal voor alumni: 10% korting op een CPO-cursus
Alumni van de Radboud Universiteit krijgen altijd 10% korting op CPO-cursussen. U kunt de korting verzilveren door de kortingscode Alumni10 in te vullen op het aanmeldformulier. Lees meer

Ekdom, Renske van

E-mail
Telefoon
(024) 361 24 09
Aanmelden

Doelgroep: Juristen
Datum en tijd: 22 mei 2023 van 9.30 uur tot 17.00 uur
Punten: 6 PO-punten NOvA
Prijs: € 655,- (vrijgesteld van btw)

Meer info & inschrijven