Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs
Zoek in de site...

Cursus Wwft voor de praktijk

Datum
dinsdag 15 november 2022Plaats in agenda
Locatie
BCN Amsterdam Arena
Organisator
CPO (Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs)
Spreker
Mr. dr. Birgit Snijder-Kuipers
Beschrijving

Voldoet uw kantoor aan de verplichtingen uit de Wwft?

De wetgeving op het gebied van witwassen wijzigt snel: er is een nieuw UBO-register en er zijn meer aanpassingen op grond van de vijfde anti-witwasrichtlijn. In 2020 is een nieuwe national risk assessment (NRA) ter voorkoming van witwassen en ter bestrijding van terrorismefinanciering uitgebracht. In uw risicobeleid moet u daar rekening mee houden. Wat zijn de laatste ontwikkelingen, hoe herkent u ongebruikelijke transacties en hoe stelt u risicobeleid op? In deze cursus krijgt u antwoord op deze, en andere vragen.

De Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme, de Wwft, vormt de basis voor het antiwitwasbeleid. Een van de eisen van de Wwft is dat advocaten-, notaris- en accountantskantoren risicobeleid moeten maken. Dat beleid moet concreet zijn, toegespitst op het eigen kantoor. De docent geeft u daarvoor praktische handvatten.

Naast het opstellen van het risicobeleid is het van belang om oog te blijven houden voor risico’s. Concreet betekent dat: oren en ogen goed openhouden en doorvragen waar nodig. Het is nodig om ongebruikelijke transacties te herkennen. In dit kader gaat de docent in op de meest gemaakte fouten in de praktijk. Ook bespreekt ze de invoering de beide UBO-registers (voor rechtspersonen/ondernemingen en voor trusts en fondsen voor gemene rekening) in Nederland.

Na het volgen van de cursus bent u goed op de hoogte van de huidige wetgeving op het gebied van witwassen en bent u in staat om risicobeleid te maken voor uw kantoor.

Meer info en inschrijven

Birgit Snijder-Kuipers

E-mail
Telefoon
(024) 361 24 09
Aanmelden

Doelgroep: Advocaten, (toegevoegd en kandidaat-)notarissen, belastingadviseurs, accountants, gerechtsdeurwaarders, banken en andere Wwft-instellingen
Niveau: Verdiepend
Datum en tijd: 15 november 2022 van 09.30 uur tot 12.45 uur
Locatie: BCN Amsterdam Arena
Aantal: Maximaal 35 deelnemers
Punten: 3 PO-punten NOvA, KNB en KBvG*
Prijs: € 459,- inclusief digitaal cursusmateriaal en catering (vrijgesteld van btw)

Meer info en inschrijven