Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs
Zoek in de site...

Gratis webinar Juridische implicaties van de sancties tegen Rusland

Datum
woensdag 6 juli 2022Plaats in agenda
Tijd
09:45 tot
Locatie
Online
Organisator
CPO (Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs)
Beschrijving

Voorkom het overtreden van de sancties tegen Rusland

Als reactie op de oorlog in Oekraïne zijn verschillende sancties tegen Rusland afgekondigd. Elke juridische dienstverlener kan daarmee te maken krijgen: gewenst en ongewenst. Advies uitbrengen kan al een overtreding van de sancties zijn. Maar er is nauwelijks Nederlandse jurisprudentie, zodat begrippen als het strafbare ‘omzeilen’ of ‘direct of indirect’ of ’adviseren’ vaak onvoldoende duidelijk zijn. Waar ligt de grens tussen advies en juridische bijstand om toe te lichten wat had moeten gebeuren en welke risico’s er aan de voldongen feiten kleven?

De docenten gaan in op de implementatie van de sancties tegen Rusland in Nederland. Aan de hand van praktijkvoorbeelden bespreken ze de actuele ontwikkelingen. Hoe kunnen bevroren tegoeden worden geconfisqueerd en aangewend voor slachtoffers? Zijn daarvan al voorbeelden en zo ja, hoe verhoudt deze inbreuk zich met het ongestoord genot van eigendom ex art. 17 EU Handvest van de Grondrechten? In dit kader komen eveneens gecompliceerde eigendomsconstructies aan bod. De docenten bespreken de achtergrond van deze constructies en de mogelijkheden om die te doorgronden en de UBO te achterhalen. Ook gaan ze in op recente jurisprudentie over het bevriezen van tegoeden.

Dit webinar is nu te bekijken.

Meer info & bekijken

CPO webinars

E-mail
Telefoon
(024) 361 24 09
Aanmelden

Doelgroep: Advocaten, fiscalisten, curatoren, notarissen, bedrijfsjuristen, accountants.
Datum en tijd: 6 juli 2022 van 9.45 uur - 12.45 uur
PO Punten: aan dit webinar zijn geen punten verbonden
Trefwoorden: EU-Sancties, 2014 Verordening, VN-Sancties, Autonome sancties, ubo

Het CPO heeft kennisdeling voor de rechtspraktijk hoog in het vaandel staan. Daarom bieden we geregeld gratis kennis en inspiratie via de CPO Academy, het kennisplatform van het CPO. CPO-cursisten, docenten, relaties en overige belangstellenden kunnen kosteloos deelnemen aan dit speciale webinar.

Meer info & bekijken