Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs
Zoek in de site...

Masterclass Contractenrecht

Datum
zaterdag 1 januari 2022Plaats in agenda
Locatie
Utrecht
Organisator
CPO (Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs)
Beschrijving

Voorkom veelgemaakte fouten bij het maken van contracten

Wilt u meer inzicht in het maken en beoordelen van contracten? In deze masterclass behandelen de docenten de wisselwerking tussen het materiële recht, de procesrechtelijke aspecten en de praktijk van het contractenrecht. U leert als contractenmaker methoden van aanpak die u zoveel mogelijk buiten de gevarenzone houden. Het grootste gevaar voor u als contractenmaker is het gebruik van algemene voorwaarden. Standaardbedingen missen namelijk haast 'standaard' het wezen van de voorliggende casus en wat in die casus rechtens geldt.

Centraal staan de valkuilen bij veel voorkomende voorwaarden in contracten, versterking van nakoming en algemene voorwaarden. U kunt uw praktische werkwijze toetsen en verbreden, en leert contractuele bedingen beoordelen en opstellen. U krijgt antwoord op de vraag welke grenzen en mogelijkheden de wet u geeft bij het redigeren van verschillende soorten clausules. Ook komen de bewijsrechtelijke aspecten van het contract uitgebreid aan bod.

Het is een dynamische masterclass met veel interactie tussen de docenten en de deelnemers. De docenten gaan in op praktijkcasus waarin u zich van tevoren al heeft kunnen verdiepen. Aan de hand van jurisprudentie en voorbeelden uit de rechtszaal besteden ze veel aandacht aan in de praktijk gemaakte fouten. We leren immers het meest van fouten, en dan bij voorkeur van de fouten van anderen!

Na afloop bent u (nog) beter uitgerust voor het maken van contractuele bedingen: uw kennis is op peil, u kent de valkuilen en u heeft praktische tips voor uw dagelijkse praktijk.

Meer info & inschrijven

Mr. Wammes

E-mail
Telefoon
(024) 361 24 09
Aanmelden

Doelgroep: Advocaten, bedrijfsjuristen, notarissen en gerechtsdeurwaarders
Niveau: Verdiepend
Datum en tijd: 31 oktober, 14 en 28 november 2022 van 14.00 uur tot 20.00 uur
Locatie: BCN CS, Utrecht
Aantal: Maximaal 35 deelnemers
Punten: 15 PO-punten NOvA, KNB en KBvG* bij het volgen van alle drie de modules | 10 PO-punten NOvA, KNB en KBvG* voor modules 1 en 2
Prijs: € 1.339,- voor alle drie de modules | € 979,- voor module 1 en 2. Beide pakketten zijn inclusief digitaal cursusmateriaal en catering (vrijgesteld van btw)

Meer info & inschrijven