Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs
Zoek in de site...

Webinar Wwft: De basis in 10 stappen

Datum
donderdag 15 december 2022Plaats in agenda
Locatie
Online
Organisator
CPO (Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs)
Spreker
Mr. dr. Birgit Snijder-Kuipers
Beschrijving

Bent u voldoende bekend met de basisverplichtingen uit de Wwft?

In dit webinar krijgt u aan de hand van een 10-stappenplan een overzicht van de verplichtingen die voortvloeien uit de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Aan de hand van concrete voorbeelden brengt de docent u op de hoogte van de basisvereisten die voor u voortvloeien uit de Wwft voor uw kantoororganisatie en voor het cliëntenonderzoek dat u op uw cliënten moet toepassen.

Het toepassingsbereik van de Wwft is niet altijd duidelijk. Daarom besteedt de docent daaraan expliciet aandacht. Dat is bijvoorbeeld relevant voor het melden van ongebruikelijke transacties. Zo’n melding mag namelijk alleen plaatsvinden over (voorgenomen) transacties die onder het toepassingsbereik van de Wwft vallen.

Ook het UBO-register komt aan bod. Om te kunnen voldoen aan de terugmeldplicht aan het UBO-register, moet u in staat zijn de UBO van uw cliënt te bepalen en de registratie in het UBO-register te begrijpen. Verder staat ze stil bij het UBO-register voor trusts en fondsen voor gemene rekeningen (FGR) die in 2022 worden ingevoerd.

De Wwft zorgt voor een brede variëteit aan verplichten: het opstellen van kantoorbeleid, cliëntidentificatie en het doorlichten van medewerkers. In dit webinar komt de basis van de Wwft aan bod. Na afloop bent u op hoofdlijnen bekend met alle verplichtingen uit de Wwft.

Bekijk dit webinar op 15 december 2022 van 9.30 uur - 11.40 uur, of na 15 december 2022 op een zelfgekozen moment.

Meer info & inschrijven

Birgit Snijder-Kuipers

E-mail
Telefoon
(024) 361 24 09
Aanmelden

Doelgroep: Advocaten, (toegevoegd en kandidaat-)notarissen, belastingadviseurs, accountants, gerechtsdeurwaarders, banken en andere Wwft-instellingen.
Datum en tijd: 15 december 2022 van 9.30 uur - 11.40 uur | of na 15 december 2022 op een zelfgekozen moment
Punten: 2 PO-punten NOvA
Prijs: €140,- (btw vrij)

Meer info & inschrijven