Wat vinden deelnemers?

Mr. Claudia Land-Ansink, Legal Officer ING Bank N.V., Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen 2018-3.

Na een jaar werken op de juridische afdeling bij ING ben ik in december 2018 gestart met de Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen. Door het maken van de opdrachten en het bijwonen van de bijeenkomsten heb ik er een enorme hoeveelheid aan juridische kennis bijgekregen, zowel in de breedte als in de diepte. Ook het bespreken van arresten, het voeren van discussies over bijv. sustainability, digitalisering en innovatie én het contact met docenten en medestudenten, heb ik als een verrijking ervaren. De opleiding vergt veel discipline, inzet en tijd (zeker naast werk en een gezin), maar nu, een week na mijn mondeling, kijk ik vol trots terug op hetgeen ik heb geleerd, op een prachtig eindcijfer en sta ik te popelen al mijn nieuw vergaarde kennis en kunde in de praktijk toe te passen en te delen met collega’s. De opleiding is een waardevolle toevoeging voor je persoonlijke ontwikkeling, maar zeker ook voor je netwerk!

Mr. Elja Touwen, Rozemond Advocaten en voormalig Legal Counsel Royal HaskoningDHV, Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen 2018-3.

Bedrijfsjuristen moeten snel kunnen schakelen en pragmatisch zijn. Niet in ieder onderwerp waarover je als bedrijfsjurist gevraagd wordt te adviseren, zul je even goed thuis zijn. Juist omdat je niet al die onderwerpen tot in de puntjes kunt beheersen, vond ik het erg waardevol dat de opleiding weer begint bij de basis, voor (bijna) iedere bedrijfsjurist, het verbintenissenrecht. Zo stonden we bijvoorbeeld uitgebreid stil bij het leerstuk van de afgebroken onderhandelingen en de wettelijke regeling van het tekortschieten. Onderwerpen die voor velen van ons zeer relevant zijn in ons dagelijks werk, of je nu bij een bank of bij een aannemer werkt. Naast de verdieping en verbreding die de opleiding biedt, leer je een hoop leuke mensen kennen, die weliswaar iets heel anders kunnen doen dan jij, maar toch in zekere zin in hetzelfde schuitje zitten. Het is leerzaam en leuk om elkaars ervaringen en uitdagingen te horen en samen na te denken over jouw rol als bedrijfsjurist. Hoewel de opdrachten soms pittig zijn en het af en toe best een opgave is de studielast te combineren met het werkende leven, kan ik de opleiding van harte aanbevelen.