Stichting Beroepsopleiding Gemeentejuristen

Vergroot de juridische kracht van uw gemeente

Heeft u voldoende handvatten om daadkrachtig te adviseren in het bestuurlijk en maatschappelijk krachtenveld? Met de Beroepsopleiding Gemeentejuristen vergroot u uw kennis en strategisch inzicht in de juridische mogelijkheden. Ook oefent u in de benodigde vaardigheden zoals proactief adviseren en onderhandelen. U krijgt een brede basis voor het functioneren als gemeentejurist op strategisch niveau.

De Beroepsopleiding Gemeentejuristen (BGJ-2022) is in september 2022 van start gegaan. De eerstvolgende Beroepsopleiding Gemeentejuristen (BGJ-2023) zal naar verwachting in september 2023 van start gaan.

Snel naar:

programma

modules

Inschrijven

"Een pittige, diepgaande en zeer complete opleiding"

"Mix van theoretische kennis en communicatieve vaardigheden"

"Bruikbare tips om draagvlak te creëren voor je adviezen"

"Een aanrader voor iedere gemeentejurist"

Daarom deze opleiding

  • vergroten van kennis en verdieping van inzicht gericht op de beroepspraktijk
  • trainen van professionele vaardigheden specifiek voor de gemeentejurist
  • brede basis voor het functioneren als gemeentejurist op strategisch niveau
  • opbouw professioneel netwerk
  • gerenommeerde docenten
  • volop aandacht voor actuele thema's
  • een huiswerkmethode met praktijkcasuïstiek en een examen
  • unieke kans voor verdere professionele ontwikkeling

Vraag de gratis kennisclip aan

Met deze kennisclip over nadeelcompensatie krijgt u een indruk van het niveau en de inhoud van de opleiding.

Kennisclip Nadeelcompensatie SBG

"De kunst van het contracteren"

Foto AnoukDocente Anouk Hofman: "Tijdens de cursusdag 'Contracteren' staan we stil bij belangrijke aspecten van het contracten-recht en de bijzondere positie van de overheid daarbinnen. Het doel is om de deelnemers de 'kunst van het contracteren' eigen te laten maken."

"Hoe pas je privacyregels toe?"

Simone FennellDocente Simone Fennell: "Gemeenten verwerken een enorme hoeveelheid persoonsgegevens voor de uitvoering van gemeentelijke taken. Tijdens de opleiding gaan we in op de toepassing van de privacyregels binnen het gemeentelijke kader, met illustratieve uitstapjes naar het sociale domein."

Programma BGJ

De bijeenkomsten vinden plaats in Utrecht. Afhankelijk van de op het moment  geldende coronamaatregelen zal de opleiding zodanig worden ingericht dat daaraan kan worden voldaan en tegelijk een goede leergang kan worden neergezet. De SBG heeft intussen ruime ervaring opgedaan met online en hybride onderwijs. Meer over het programma

Over de BGJ

De Beroepsopleiding Gemeentejuristen wordt aangeboden door de SBG en ondersteund door o.a. de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), de Vereniging Juridische Kwaliteitszorg Lokaal bestuur (VJK) en de Stichting Fonds Hartman. Lees meer

Meer informatie

Wilt u tijdig een seintje ontvangen voordat de nieuwe opleiding begint? Of heeft u een vraag over de opleiding?

Ik heb een vraag

Houd me op de hoogte

Impressie van de Beroepsopleiding Gemeentejuristen

"Het werkveld is continu in beweging"

Elsbeth van den Berg"In je studie krijg je het allemaal wel uitgelegd, maar vooral in de theorie. De Beroepsopleiding Gemeentejuristen heeft me meer houvast gegeven om met de alledaagse casussen om te gaan en heeft me inzicht gegeven in de verhouding met de gemeenteraad, het bestuur en de burgers", zegt Elsbeth van den Berg, jurist van de gemeente Apeldoorn en deelnemer aan het programma in 2020-2021.