Pre-BGJ

Post-hbo-opleiding Gemeentejuristen: kickstart je carrière als gemeentejurist!

Ben jij een afgestudeerde hbo-jurist en net begonnen als jurist bij een gemeente? Dan is deze opleiding perfect voor jou. Hoewel je al een goede juridische basis hebt, zien we vaak dat veel hbo-juristen tijd nodig hebben om goed te starten bij een gemeente. De Post-hbo-opleiding Gemeentejuristen biedt jou die vliegende start.

inschrijven hbo juristen

Ik heb een vraag

Wat ga je leren?

In slechts 7 opleidingsdagen, verspreid over 3 maanden, nemen we je mee in de complexe wereld van het werken bij een gemeente. Je leert:

  • De structuur van de gemeentelijke organisatie en jouw rol als jurist (adviseur, probleemoplosser)
  • Strategisch opereren in een politiek/bestuurlijke context
  • Omgaan met externe relaties en het toepassen van de 'menselijke maat' in de responsieve overheid
  • Conflicten voorkomen en oplossen, met aandacht voor schriftelijke en mondelinge communicatie
  • Hardcore juridische vaardigheden, zoals de eisen aan een besluit en de algemene beginselen van behoorlijk bestuur

De opleiding is hybride: deels online en deels fysiek, zodat je reistijd bespaart en een landelijk netwerk van hbo-gemeentejuristen opbouwt. Onze docenten zijn ervaren hbo-gemeentejuristen en grote namen uit het bestuursrecht.

Na het succesvol afronden van de Post-hbo-opleiding Gemeentejuristen voldoe je aan de criteria voor deelname aan de Beroepsopleiding Gemeentejuristen.

Lees meer over de opleiding

Docent Aziza Azimi

Aziza Azimi

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Hoofddocent Rogier van Dam: "Met deze opleiding zijn startende hbo-juristen in korte tijd up-and-running"

Rogier van Dam

Hoofddocent Rogier van Dam vertelt over nut en noodzaak van de Post-hbo-opleiding Gemeentejuristen. "De opleiding is vooral bedoeld voor hbo-juristen die recent zijn gestart bij een gemeente. Het doel is om hbo-juristen in korte tijd up-and-running te krijgen."

Lees het interview