De herinneringen van Freek van den Oetelaar en Tije Martens

Freek van den Oetelaar en Tije Martens
"Dit dispuut bestaat sinds 1925. Dus de studenten die dit dispuut hebben opgericht, waren de allereerste studenten van de Katholieke Universiteit.”
Naam
Freek van den Oetelaar, Praeses van DispuutGezelschap H.O.E.K.

Freek van den Oetelaar en Tije Martens vertellen in deze video over het disputaire leven in het H.O.E.K.-huis, colleges in Concertgebouw De Vereeniging, het winnen van het NSV Songfestival en meer.

Freek van den Oetelaar en Tije Martens zijn op dit moment student aan de Radboud Universiteit. Freek doet de studie Rechtsgeleerdheid, terwijl Tije de combinatiestudie Recht & Economie volgt. Beiden zijn tevens lid van DispuutGezelschap H.O.E.K.. Freek is Praeses van het dispuut; Tije is Quaestor.

Het dispuut is het oudste en eerste kroegdispuut dat Nijmegen kent. Het is opgericht in 1925, anderhalf jaar na opening van de universiteit. De oprichters van het dispuut behoren daarom ook tot de allereerste studenten van de destijds Katholieke Universiteit. In 1928 richtte H.O.E.K. - samen met de Kroegdisputen De Tempeliers en De Kavaliers – sociëteit Societas Studiosorum Noviomagensis Roland op. Dit is de voorloper van de oudste studentenvereniging van Nijmegen, oftewel N.S.V. Carolus Magnus. DispuutGezelschap H.O.E.K. is vandaag de dag nog altijd aangesloten bij N.S.V. Carolus Magnus.

Wist je dat...

... De N.S.V. Carolus Magnus-band, de Beter Dat Je Lid Band, het AHC-Songfestival 2021 heeft gewonnen met hun nummer Nooit Te Veel? Het festival wordt jaarlijks georganiseerd door het Aller Heiligen Convent; een verband tussen hoofdzakelijk katholieke studentenverenigingen door heel Nederland.

... Freek van den Oetelaar drummer is van de Beter Dat Je Lid Band.

... Guus Meeuwis het allereerste AHC-Songfestival in 1994 won met zijn nummer Het Is Een Nacht, namens Het Tilburgsch Studenten Corps Sint Olof. En dat hij later zou verklaren dat zijn zangcarrière onwaarschijnlijk was geweest zonder Het Is Een Nacht.