De herinneringen van mr. Judith Maassen

Judith Maassen
Hij zei tegen mijn ouders: ‘Uw dochter heeft de gave van de pen.’ Dat had hij niet tegen mij gezegd, maar dat vond ik een heel fijn compliment. Daar heb ik later nog weleens aan gedacht toen ik steeds meer richting dat schrijven ging.
Naam
Judith Maassen

Judith Maassen begon in 1982 met de rechtenstudie in Nijmegen. Destijds wist Maassen eigenlijk niet wat ze precies wilde studeren en baseerde haar keuze, mede op advies van haar vader, op het veilige toekomstperspectief en de mogelijkheid om daarna nog alle kanten op te kunnen. Alhoewel ze gedurende haar studieverloop al besefte dat er voor haar wat miste in het recht, rondde ze de studie met succes af in 1987.

Na een korte omweg via de advocatuur besloot ze uiteindelijk haar hart te volgen. Ze begon met de studie Literatuurwetenschap, tevens in Nijmegen. Naar eigen zeggen voelde ze zich daar als een vis in het water. Na succesvolle afronding kwam ze als boekrecensent te werken bij een Nederlandse glossy, waarvoor ze dagelijks een boek mocht lezen. Veel lezen was een kinderdroom van haar.

Vijftien jaar geleden vroeg haar broer of zij de functie van impresario voor hem wilde vervullen. Na enige twijfel besloot ze het één jaar te proberen. Dit beviel zo goed dat ze die functie vandaag de dag nog steeds vervult bij TM Producties.

In het verloop van haar carrière groeide het verlangen om een roman te schrijven. Hierover zegt ze: “Straks ben ik 80 en denk ik, eigenlijk had ik een roman willen schrijven. Het begon me echt in de weg te zitten. Er zat maar een ding op, en dat was het gewoon gaan doen.” In 2019 kwam haar eerste roman uit met de titel Het Nabestaan van Anna Portier. Al snel, in 2022, volgde haar tweede roman Niet Van Hier

Wist je dat…

...Maassen het boek Produkt in Gebreke, Productaansprakelijk naar Nederlands en EEG-recht schreef. Dit deed ze samen met Feer Verkade, de docent waarbij ze afstudeerde. Het boek heeft ze later aangeboden bij Aad Kosto, de toenmalige staatssecretaris.