De herinneringen van mr. Marianne van den Bosch

Marianne van den Bosch
Daar heb ik een vak gevolgd: International Environmental Law. Ik ben tegen het vraagstuk van de mensenrechten in context van environmental law aangelopen. En toen wist ik waarom ik écht rechten was gaan studeren.
Naam
Marianne van den Bosch

Marianne van den Bosch over het lustrumjaar van de JFV, werken bij Artsen Zonder Grenzen en een fascinerend college over Descartes

Mr. Marianne van den Bosch begint in 1988 aan de studie Nederlands recht. Gedurende haar studie is zij op verschillende manieren actief voor de faculteit. Ze neemt deel aan meerdere werkgroepen en commissies, waaronder de facultaire communicatiecommissie, en is twee jaar lid van het bestuur van de faculteitsvereniging JFV. Tijdens haar studie besluit ze één jaar in het buitenland te studeren, aan de University of Essex in Engeland. Hier wordt haar interesse voor de mensenrechten aangewakkerd. In 1994 studeert Van den Bosch af. Na haar studie gaat zij opnieuw voor één jaar terug naar Essex, ditmaal om het LLM-programma International Human Rights Law te volgen. In 1995 begint Van den Bosch bij Artsen Zonder Grenzen als junior op de Humanitarian Affairs Department en werkt daarvoor onder andere acht maanden lang in vluchtelingenkampen in Bosnië. In 1999 keert ze terug naar de Nijmeegse rechtenfaculteit als coördinator van de Nijmegen Law School. Vervolgens maakt Van den Bosch in 2003 de overstap naar het Centrum voor Postacademisch Juridisch onderwijs (CPO). Niet veel later, in 2006, wordt ze benoemd tot Directeur Opleidingen. Een functie die zij nog steeds met veel plezier vervult.

Wist u dat...

...Marianne van den Bosch studentassistent is geweest bij professor Van der Grinten?