De herinneringen van prof. mr. Martin Jan van Mourik

Martin Jan van Mourik
Ik wil met een prettig gevoel doodgaan. De meeste mensen gaan met een beroerd gevoel dood. Maar ik niet. Ik wil met een prettig gevoel, lachend, de kist in gaan.
Naam
Martin-Jan van Mourik

Martin Jan van Mourik over de bezetting van de Aula, het lustrumfeest en zijn bourgondische levensstijl

Van Mourik werd geboren in Ravenstein als zoon van een notaris. In 1961 begon hij aan de studie Notarieel recht en trad daarmee in zijn vaders voetsporen. Die keuze was naar eigen zeggen snel gemaakt: "Om de eenvoudige reden dat mijn vader notaris was. En ik zag dat mijn vader een goed leven had. Een interessant leven." Binnen enkele jaren wist Van Mourik carrière te maken in het onderwijs. In 1967 studeerde hij af, op zijn 26e promoveerde hij bij prof. mr. Emile Luijten en niet veel later, op 30-jarige leeftijd, werd hij tot hoogleraar benoemd in Leiden. Na 12,5 jaar dienstverband werd hem de functie van hoogleraar Notarieel- en privaatrecht aangeboden in Nijmegen. Aangezien dit een deeltijdhoogleraarschap betrof, trad hij in 1989 tevens als notaris toe tot de maatschap van Hekkelman Advocaten & Notarissen. Als notaris werd hij daar in 2006 opgevolgd door zijn zoon. Vervolgens is Van Mourik in 2009 een eigen adviespraktijk begonnen.

Wist u dat...

...Martin Jan van Mourik sinds 1967 zijn eigen publicaties bijhoudt? De teller staat vandaag de dag op 688 publicaties.
...Martin Jan van Mourik de oudere broer is van Lex van Mourik, die beter bekend staat als zanger en liedjesschrijver Alex Roeka?