Wonen in wantrouwen: op naar de verkiezingen!

Woensdag 16 maart kiezen we in heel Nederland nieuwe gemeenteraden. De verkiezingen komen op een moment waarop het vertrouwen in de politiek laag is, mede ingegeven door de wooncrisis die begon in de grote steden, maar inmiddels in het hele land speelt.

Wat doet het met je vertrouwen in de samenleving, als je verdrongen wordt uit je eigen wijk, of de sfeer in je buurt in razend tempo ziet veranderen? En welke invloed heeft zo’n verandering van je leefomgeving op je vertrouwen in de overheid? Bekijk hier de livestream van de tweede aflevering van ‘De Balie X DemLab – Wantrouwige samenleving’!

Meer info en sprekers vind je hier.

Democratiespel Demos

In onderstaand filmpje (gemaakt in de campagne voor crowdfunding) vertelt Stefan Schevelier over het spel Demos dat hij samen met Wim de Jong ontwikkelde en bruikbaar maakte voor gebruik in het onderwijs. Spelenderwijs krijgen de deelnemers inzicht in hoe de democratie werkt en waar het in democratische besluitvorming om draait. Schevelier: ‘Eerdere proef-speelsessies waren succesvol, mensen vonden het heel leuk om te spelen’. Het spel kan op verschillende niveaus gespeeld worden en is daardoor geschikt voor spelers van allerlei leeftijden. Het kan zowel thuis als in de klas gespeeld worden. Lees verder in de uitgebreide beschrijving van het spel.

Nieuws

Op de hoogte blijven?

Wil je meer weten over DemLab, deelnemen aan een van onze activiteiten, of heb je gewoon een goed idee waaraan DemLab inhoudelijk zou kunnen bijdragen? Neem contact met ons op via demlab@ru.nl, abonneer je op onze nieuwsbrief en/of volg ons op TwitterFacebook of Instagram.