Volle collegezaal met professor voor de zaal

Docenten

Op deze pagina vind je als docent alle informatie die je nodig hebt voor jouw werk in het onderwijs van de Radboud Universiteit. Onderwijsondersteuners en beleidsmedewerkers vinden hier ook informatie die het onderwijsproces ondersteunt.

Basis Kwalificatie Onderwijs

De Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) is een bewijs van de didactische bekwaamheid van docenten in het academisch onderwijs. Hier lees je hoe je jouw BKO aan de Radboud Universiteit behaalt.

Lees meer

Checklist nieuwe docent

Als startend docent komt er veel op je af. Een nieuwe werkomgeving, je eigen cursus, toetsing en de Basis Kwalificatie Onderwijs. We hebben de handige informatie overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk de checklist

Trainingen voor docenten

Wil je werken aan je ontwikkeling? Dan biedt de Radboud Universiteit diverse trainingen en cursussen voor docenten aan. Van instapniveau tot meer gevorderd niveau, zowel online als on campus.

Bekijk de geplande trainingen

Basisontwerp van toetsing

Het is belangrijk om de toetsing in een cursus goed in lijn te brengen met de leerdoelen en leeractiviteiten. Met praktische handvatten helpen we je opweg in toetsontwerp voor je cursus.

Lees meer

Hybride en online onderwijs

Op de campus van de Radboud Universiteit zijn faciliteiten aanwezig om online onderwijs en hybride onderwijs mogelijk te maken. Bekijk de faciliteiten en lees de tips voor het gebruik ervan.

Lees meer

Cursus evalueren

Een goede evaluatie van je cursus levert veel informatie op voor een volgende editie. Je kunt zowel tijdens als aan het einde met studenten evalueren. We zetten een aantal aandachtspunten en tips op een rij.

Lees meer
Twee mannen bespreken iets met hun laptop

Teaching Information Point

De ondersteuners in jouw faculteit helpen je graag met onderwijsontwerp, didactisch advies en de inzet van ICT in het onderwijs!

/contact/tip
Maria-Montessori-buiten

Radboud Teaching and Learning Centre

Voor ondersteuning, budget en inspiratie bij onderwijsvernieuwing, onderzoek in onderwijs en docentontwikkeling.

/afdelingen/academic-affairs-programmas/radboud-teaching-and-learning-centre

Nieuws

Erasmusgebouw

De BKO gaat veranderen, lees hier wat dit voor jou betekent

In maart gaat de pilot voor een nieuw traject voor de BKO van start. In deze nieuwe werkwijze zal het begeleidingstraject invulling krijgen op de eigen faculteit. Aanmelden voor deelname aan de pilots is mogelijk tot 1 maart 2023.

Portretfoto van Liesbet Veenstra

De onderwijslust van Liesbet Veenstra

Als tegenhanger van 'onderwijslast' vragen we elke maand een Radboud-docent om zijn of haar 'onderwijslust'. Deze maand is Liesbet Veenstra, universitair docent Statistiek en Onderzoeksmethodologie, aan het woord.

Studenten zitten achter elkaar en maken digitaal tentamen

Nieuw: SPSS, Word, Excel of PowerPoint inzetten bij online tentamen

Het is nu ook mogelijk om SPSS, Word, Excel en PowerPoint in te zetten bij een digitaal tentamen met de software Cirrus. Studenten kunnen de programma's die ze bij het studeren gebruiken, nu ook inzetten tijdens het tentamen.

Activiteiten

broodje gezond

TLC Innovatielunch februari

Stuur docenten in opleiding samen met hun leerlingen de wijken in en laat ze inwoners van Nijmegen interviewen over opgroeien in de keizerstad. Zo leren ze niet alleen wat iemands achtergrond kan betekenen voor diens kansen in de samenleving, maar...

Een proostmoment met twee kopjes koffie en een glas cola

TLC Onderwijscafé - Open onderwijs: hoe en waarom zet je het in?

Met de start van het nieuwe jaar komen ook altijd de goede voornemens weer ter sprake. Maar hoe zorg je dat het niet alleen bij ideeën blijft, maar je ook aan de slag kunt met het vernieuwen van je onderwijs? En welke hulp is er allemaal beschikbaar?

more_more_more

Grenzen aan de groei | Lezing en gesprek met sociaal geograaf Karolien van Teijlingen en filosoof Jeroen Linssen

Het is inmiddels wel duidelijk. We lopen tegen de grenzen van de economische groei aan. Klimaatverandering, de stikstofcrisis, lucht- en watervervuiling: groei lijkt niet langer de oplossing, maar het probleem. Maar kunnen we wel stoppen met groeien...

Contact

Heb je vragen of ben je op zoek naar meer informatie? Het Teaching Information Point van jouw faculteit helpt je graag verder.