Volle collegezaal met professor voor de zaal

Docenten

Op deze pagina vind je als docent alle informatie die je nodig hebt voor jouw werk in het onderwijs van de Radboud Universiteit. Onderwijsondersteuners en beleidsmedewerkers vinden hier ook informatie die het onderwijsproces ondersteunt.

Basis Kwalificatie Onderwijs

De Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) is een bewijs van de didactische bekwaamheid van docenten in het academisch onderwijs. Hier lees je hoe je jouw BKO aan de Radboud Universiteit behaald.

Lees meer

Checklist nieuwe docent

Als startend docent komt er veel op je af. Een nieuwe werkomgeving, je eigen cursus, toetsing en de Basis Kwalificatie Onderwijs. We hebben de handige informatie overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk de checklist

Trainingen voor docenten

Wil je werken aan je ontwikkeling? Dan biedt de Radboud Universiteit diverse trainingen en cursussen voor docenten aan. Van instapniveau tot meer gevorderd niveau, zowel online als on campus.

Bekijk de geplande trainingen

Basisontwerp van toetsing

Het is belangrijk om de toetsing in een cursus goed in lijn te brengen met de leerdoelen en leeractiviteiten. Met praktische handvatten helpen we je opweg in toetsontwerp voor je cursus.

Lees meer

Hybride en online onderwijs

Op de campus van de Radboud Universiteit zijn faciliteiten aanwezig om online onderwijs en hybride onderwijs mogelijk te maken. Bekijk de faciliteiten en lees de tips voor het gebruik ervan.

Lees meer

Cursus evalueren

Een goede evaluatie van je cursus levert veel informatie op voor een volgende editie. Je kunt zowel tijdens als aan het einde met studenten evalueren. We zetten een aantal aandachtspunten en tips op een rij.

Lees meer
Twee mannen bespreken iets met hun laptop

Teaching Information Point

De onderwijsondersteuners in jouw faculteit helpen je graag!

/contact/tip
Maria-Montessori-buiten

Radboud Teaching and Learning Centre

Voor budget en inspiratie bij onderwijsvernieuwing, onderzoek in onderwijs en docentontwikkeling.

/afdelingen/academic-affairs/radboud-teaching-and-learning-centre

Nieuws

Justine Bakker geeft college

Radboud Universiteit verruimt mogelijkheden voor ontwikkeling van docenten

Het Radboud Teaching and Learning Centre en de afdeling Education Support hebben de handen ineengeslagen om een uitgebreider scholingsaanbod voor docenten te creëren. Dit aanbod sluit beter aan bij de ontwikkelbehoefte van docenten.

Docent zit op tafel voor het bord

Pilot Uitgebreide Kwalificatie Onderwijs van start

De Radboud Universiteit biedt docenten vanaf dit academisch jaar in een pilot de mogelijkheid om de Uitgebreide Kwalificatie Onderwijs (UKO) te behalen. In de UKO-pilot gaan onderwijsvernieuwing en docentontwikkeling hand in hand.

Jan Bransen

Column Jan Bransen: Studeren zonder tentamens te halen

Het is een alledaagse vanzelfsprekendheid voor veel studenten: als je studeert is het de bedoeling dat je vooruitgang boekt en dat is een kwestie van het halen van tentamens. Het is een aanname die van onderwijs iets maakt dat het niet zou moeten zij

Activiteiten

The Future Of Us

Donderdag 6 oktober 2022 is het zover: Dan vindt voor de vierde keer het innovatieve en informatieve festival The Future of Us plaats op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem. The Future of Us is hét evenement in Oost-Nederland over de...

Docent zit op tafel voor het bord

TLC Welkomstbijeenkomst (20-10)

Ben jij net begonnen als docent bij de Radboud Universiteit? Gun je zelf dan een kort moment van reflectie en sluit aan bij de welkomstbijeenkomst van het TLC. Reflectie en nieuwe collega's ontmoeten staan centraal.

Een proostmoment met twee kopjes koffie en een glas cola

TLC Onderwijscafé: Floor Binkhorst en Tim Houwen in de spotlight

Het onderwijscafé is dé plek om een keer per maand op donderdagmiddag met collega's even bij te kletsen over relevante, leuke, prikkelende en inspirerende onderwijstopics. Elke keer programmeren we een spraakmakende docent.

Contact

Heb je vragen of ben je op zoek naar meer informatie? Het Teaching Information Point van jouw faculteit helpt je graag verder.