Volle collegezaal met professor voor de zaal

Docenten

Op deze pagina vind je als docent alle informatie die je nodig hebt voor jouw werk in het onderwijs van de Radboud Universiteit. Onderwijsondersteuners en beleidsmedewerkers vinden hier ook informatie die het onderwijsproces ondersteunt.

Basis Kwalificatie Onderwijs

De Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) is een bewijs van de didactische bekwaamheid van docenten in het academisch onderwijs. Hier lees je hoe je jouw BKO aan de Radboud Universiteit behaalt.

Lees meer

Checklist nieuwe docent

Als startend docent komt er veel op je af. Een nieuwe werkomgeving, je eigen cursus, toetsing en de Basis Kwalificatie Onderwijs. We hebben de handige informatie overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk de checklist

Trainingen voor docenten

Wil je werken aan je ontwikkeling? Dan biedt de Radboud Universiteit diverse trainingen en cursussen voor docenten aan. Van instapniveau tot meer gevorderd niveau, zowel online als on campus.

Bekijk de geplande trainingen

Basisontwerp van toetsing

Het is belangrijk om de toetsing in een cursus goed in lijn te brengen met de leerdoelen en leeractiviteiten. Met praktische handvatten helpen we je opweg in toetsontwerp voor je cursus.

Lees meer

Hybride en online onderwijs

Op de campus van de Radboud Universiteit zijn faciliteiten aanwezig om online onderwijs en hybride onderwijs mogelijk te maken. Bekijk de faciliteiten en lees de tips voor het gebruik ervan.

Lees meer

Cursus evalueren

Een goede evaluatie van je cursus levert veel informatie op voor een volgende editie. Je kunt zowel tijdens als aan het einde met studenten evalueren. We zetten een aantal aandachtspunten en tips op een rij.

Lees meer
Twee mannen bespreken iets met hun laptop

Teaching Information Point

De ondersteuners in jouw faculteit helpen je graag met onderwijsontwerp, didactisch advies en de inzet van ICT in het onderwijs!

/contact/tip
Maria-Montessori-buiten

Radboud Teaching and Learning Centre

Voor ondersteuning, budget en inspiratie bij onderwijsvernieuwing, onderzoek in onderwijs en docentontwikkeling.

/afdelingen/academic-affairs-programmas/radboud-teaching-and-learning-centre

Nieuws

Simon Tans

Column Simon Tans: Een netwerk van innovators of van alle docenten?

Als docent kun je verschillende vragen hebben. Voor mij is het een aanwinst dat ik die vragen via het TLC netwerk met anderen kan bespreken, juist ook met mensen van andere faculteiten. (Hoe) deel jij jouw vragen met collega’s?

Annemarie van Stee

De onderwijslust van Annemarie van Stee

Als tegenhanger van 'onderwijslast' vragen we elke maand een Radboud-docent om zijn of haar 'onderwijslust'. Deze maand is Annemarie van Stee, docent Filosofie (Filosofie, Theologie, Religiwetenschappen) en docentambassadeur, aan het woord.

Miriam Groen-Vallinga

De onderwijslust van Miriam Groen-Vallinga

Als tegenhanger van 'onderwijslast' vragen we elke maand een Radboud-docent om zijn of haar 'onderwijslust'. Deze maand is Miriam Groen-Vallinga, universitair docent Oude Geschiedenis (Letteren) en docentambassadeur, aan het woord.

Activiteiten

Docent zit op tafel voor het bord

TLC Welkomstbijeenkomst (19-01)

Ben jij net begonnen als docent bij de Radboud Universiteit? Gun je zelf dan een kort moment van reflectie en sluit aan bij de welkomstbijeenkomst van het TLC. Reflectie en nieuwe collega's ontmoeten staan centraal.

Justine Bakker geeft college

Anders kijken: over de noodzaak en uitdaging van een verscheidenheid aan perspectieven in je syllabus

In deze workshop ga je aan de slag met je eigen onderwijs syllabus. We gaan in gesprek over het belang van een verscheidenheid aan stemmen, perspectieven, achtergronden, invalshoeken en ervaringen in het vormgeven en de opzet van je onderwijs.

broodje gezond

TLC Innovatielunch februari

Stuur docenten in opleiding samen met hun leerlingen de wijken in en laat ze inwoners van Nijmegen interviewen over opgroeien in de keizerstad. Zo leren ze niet alleen wat iemands achtergrond kan betekenen voor diens kansen in de samenleving, maar...

Contact

Heb je vragen of ben je op zoek naar meer informatie? Het Teaching Information Point van jouw faculteit helpt je graag verder.