Video in het onderwijs

Videosoftware maakt het mogelijk om informatie op een andere manier aan te bieden. Ook kunnen studenten video's terugkijken en colleges online bijwonen.

Weblectures

Weblectures zijn colleges die met behulp van een weblectureset op de campus worden opgenomen. Afhankelijk waarvoor een docent kiest, is een weblecture na het college terug te kijken of ook live te zien via een livestreamlink.

Lees meer

Zoom

Zoom maakt het mogelijk om online hoor- en werkcolleges te geven. Je kunt de software gebruiken voor plenaire bijeenkomsten en ook is het mogelijk om studenten in breakout rooms in te delen.

Lees meer

Virtual Classroom

In Brightspace kun je met Virtual Classroom digitaal bijeenkomsten organiseren met studenten in een cursus. Je kunt de tool gebruiken voor plenaire bijeenkomsten of breakout rooms maken.

Lees meer

Kaltura

Kaltura is een videoplatform dat je kunt gebruiken via Brightspace. Met Kaltura kun je video’s, zoals educatieve video’s waaronder kennisclips, toevoegen aan je cursus.

Lees meer

Contact

Heb je vragen of ben je op zoek naar meer informatie? Het Teaching Information Point van jouw faculteit helpt je graag verder.