Zoek in de site...

banner lerarenopleidingen

Wie zijn wij?

De Radboud Docenten Academie biedt:
✔️ universitaire docentenopleidingen voor studenten die docent willen worden in het VO
✔️ onderwijsonderzoek in samenwerking met VO scholen
✔️ professionele nascholing voor docenten & schoolleiders

Docent worden?

Wil je graag docent in het voortgezet onderwijs worden? En wil je weten welke opties er zijn? Kies welke studieroute het beste bij jou en jouw situatie past. En wil je kennis maken deze opleiding? Kom naar een van onze
voorlichtingsmomenten.

Daarom word je leraar

✔️Omdat er niets mooiers is dan werken met jongeren
✔️Omdat je jouw eigen vak fantastisch vindt
✔️Omdat je jouw kennis graag deelt 
✔️Omdat in het onderwijs geen dag hetzelfde is
✔️Omdat je maatschappelijk relevant werk wilt doen
✔️Omdat je inspeelt op de actualiteit
✔️Omdat je zelf bepaalt hoe je lessen eruit zien

‘Leerlingen helpen bij moeilijke momenten en de glinstering die in hun ogen verschijnt op het moment dat ze het snappen. Dát is wat docent zijn zo’n prachtig beroep maakt.’ - Lieke Elbersen, docent Scheikunde

Zij-instroom

Heb je een academische vooropleiding? Sta je (on[der])bevoegd voor de klas? Of wil je vanuit een andere achtergrond de overstap naar het onderwijs maken? Dan is dit maatwerktraject misschien iets voor jou.

Stel je vraag

Oriënteer je je op één van onze opleidingen en kun je advies gebruiken? Of heb je vragen over je studie? Wij zijn er voor je! Je kunt bij ons terecht voor informatie, advies en begeleiding over al je studie gerelateerde vragen.

Onderzoek

Het onderzoeks programma van de docentenacademie is getiteld: Innovatief leren en onderwijzen. Het gaat om leren én onderwijzen, en het onderzoek is gericht op innovatief leren en onderwijzen.

Professionalisering

Ben je op zoek naar professionalisering in de vorm van Docent Ontwikkel Teams of maatwerk? Of docentendagen of masterclasses? Dan ben je bij de Radboud Docenten Academie aan het goede adres.

Agenda

Student op school

De Radboud Universiteit levert binnen het project Student op School studenten die op middelbare scholen aan kleine groepjes scholieren onderwijsondersteuning bieden. Mocht er vanuit uw school behoefte bestaan aan de inzet van studenten, neem dan contact op met het Radboud Pre-University College.

YouTube kanaal


Bekijk al onze films over academische lerarenopleidingen: