Zoek in de site...

KIK-start: welkom bij de lerarenopleiding!

KIK-start: welkom bij de lerarenopleiding!

We bieden al onze studenten de mogelijkheid om nog voordat de opleiding officieel start Krachtig met onze opleiding in Interactie, Kennis te maken. Kortom, een KIK-start! Je maakt op een informele manier verder kennis met elkaar, de opleiding en het prachtige beroep van leraar. Doe je mee?

Wat is het idee?

Alle aankomend studenten worden uitgenodigd om in groepjes van ongeveer 5 à 6 studenten in gesprek te gaan met een opleider van de Radboud Docenten Academie. Daarnaast is er ruimte om met de studieadviseur in gesprek te gaan over praktische zaken. Deze kennismaking kan je helpen om verder te onderzoeken of het beroep van leraar bij je past en hoe je je goed kunt voorbereiden op de start van de opleiding. Het neemt misschien vragen die je zelf nog hebt weg, het brengt mogelijk nieuwe inzichten en het is natuurlijk prettig om alvast wat gezichten te zien die je vaker in de opleiding zult zien.

Wat kun je verwachten?

Tijdens het gesprek met de opleider gaan jullie in op verschillende vragen over jouw beeld van de opleiding, jouw beeld van het beroep en het beeld van jezelf. Denk aan vragen zoals:

  • Welk beeld heb je van de doelgroep waaraan je gaat lesgeven en hoe makkelijk of moeilijk denk je dat het voor jou gaat zijn om met deze doelgroep te communiceren?
  • Wat lijkt je zo leuk aan het geven van juist dit schoolvak?
  • Wat zijn jouw kernkwaliteiten? Hoe kan dat van pas komen, en kan een kenmerk van jezelf je misschien ook in de weg gaan zitten bij je ontwikkeling als docent?

Tijdens dit gesprek worden verschillende situaties besproken waar je als leraar mee te maken krijgt. Denk aan een casus of aan een filmfragment.

De studieadviseur zal ook met een groepje studenten spreken en uitleggen wat er nog gaat gebeuren totdat de opleiding start. Er wordt bijvoorbeeld uitleg gegeven over de stageplaatsing, de start van de opleiding, en wat je eventueel nog moet doen om te kunnen starten. En natuurlijk is er dan ruimte om alle vragen die je nog hebt te stellen. Eventueel kunnen er naast de groepsgesprekken ook individuele gesprekken met een studieadviseur worden gepland als daar aanleiding toe is.

Het groepsgesprek met de opleider duurt 45 minuten. Het groepsgesprek met de studieadviseur duurt 30 minuten.

Wanneer?

De groepsgesprekken van de KIK vinden voor de 1-jarige Educatieve Master (en zij-instroom/trainees in onderwijs/deeltijd) plaats op vrijdag 2 juni en maandag 5 juni. Voor de Minor/Module is dat op maandag 5 en vrijdag 9 juni, en voor de 2-jarige Educatieve Master op 2, 5 en 9 juni. Je hoeft je hier niet zelf voor aan te melden, wij delen je in. Je ontvangt op een later tijdstip de datum en het tijdstip van jouw groepsgesprekken.