Zoek in de site...

Een handleiding voor het persoonlijk rooster

Het persoonlijk rooster is te bereiken via de portal.ru.nl (log in met je studentnummer) of via de webbrowser https://persoonlijkrooster.ru.nl. De handleiding voor je persoonlijk rooster vind je hier: Handleiding

Log in met je RU-account (studentnummer en wachtwoord).

NB: Heb je nog geen inloggegevens, dan is het ook mogelijk om als gast de roosters te bekijkenJe voorkeursinstellingen worden dan niet opgeslagen. Inloggen met je RU-account zorgt ervoor dat het systeem onthoudt wat je voorkeuren zijn, zodat je maar eenmaal je rooster hoeft toe te voegen.

Aanvankelijk is je rooster leeg. Je moet zelf je rooster zo instellen zodat deze ook echt ‘persoonlijk’ wordt. Klik rechtsboven op de knop 'Rooster toevoegen' Let op: kies het collegejaar 2023/2024, en klik op ‘Groep’.

Een nieuw venster opent zich waarin je het juiste studieprogramma kunt opzoeken. Filter op je eigen faculteit en vink de gewenste groep aan. Zoek binnen je faculteit naar educatieve masters.

Als je bijvoorbeeld de tweejarige educatieve master Engels gaat volgen vanaf jaar 1 vink je het onderstaande aan:

handleiding persoonlijk rooster

Start je met vrijstellingen, dan selecteer je ook het reguliere programma, en vink je vervolgens de vakken uit die je niet volgt. Uitzondering geldt voor studenten die met vrijstellingstraject B starten; zij kunnen dan het rooster voor traject B selecteren (bijv. ‘Master Educatie in de Taal- en Cultuurwetenschappen, Engels – M1, Traject B’).

Nadat je je juiste groep hebt aangevinkt (zie bovenstaande afbeelding), klik je op 'Rooster toevoegen' (rechtsonder). Vervolgens verschijnt er een ander  scherm, klik op ‘Sluiten’.

De geselecteerde roosters zijn toegevoegd. Het hele rooster voor het eerste semester van jouw master verschijnt. Alle vakken staan aangevinkt. Staan er nog vakken tussen waar je niet naartoe hoeft, dan kun je die uitvinken.