Zoek in de site...

Alumna Maaike van Herwaarden 'Beste Leraar Nederlands 2016'

Datum bericht: 3 juni 2016

Afgelopen week is bekend geworden dat Maaike Herwaarden, Alumna van de Radboud Docenten Academie, verkozen is tot ‘Beste Leraar Nederlands 2016 van Nederland en België’. De Radboud Docenten Academie feliciteert Maaike met deze titel, die jaarlijks uitgereikt wordt door het programma de Taalstaat van NPO Radio 1. Volgens de poll van de genootschap Onze Taal won Maaike met 893 (43% van de ) stemmen de titel. De prijs zal worden uitgereikt door minister Bussemakers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Met trots kan de Radboud Docenten Academie zeggen dat al twee jaar op een rij Alumni van de Radboud Docenten Academie er met de titel vandoor gaan. Naast Maaike won in 2015 alumnus Arnoud Kuijpers de titel.

Maaike is momenteel werkzaam op het Arentheem college Thomas a Kempis in Arnhem. In een interview met Frits Spits op Radio 1 in het programma Taalstaat vertelt Maaike over haar kijk op het onderwijs. Zo licht ze toe dat ze ‘scholieren geheel zelf onderwerpen laat kiezen voor werkstukken zodat leerlingen zelf op onderzoek uitgaan en kritisch leren denken. Daarbij is hun onderbouwing van argumenten van het grootste belang’. De jury nomineerde Van Herwaarden dan ook omdat ze de kinderen leert en laat inzien waarom ze dingen leren. Volgens ons, een welverdiende titel dus.

Wij wensen Maaike veel succes en geluk in haar verdere loopbaan.

Maaike van Herwaarden Beste Leraar Nederlands 2016

Foto:Ton Kastermans Fotografie, De Taalstaat KRO-NCRV