Zoek in de site...

Digitale proefstudeerdag

Datum bericht: 28 april 2020

Hoe kom je er in de huidige situatie achter of een opleiding bij je past? Dat is een vraag die veel studenten bezighoudt! Ook voor toekomstige studenten van de Radboud Docenten Academie is dat een belangrijke vraag. Om een zo compleet mogelijk beeld te geven van onze opleiding hebben we onze proefstudeerdag op 20 april in een digitaal jasje gestoken.

Proefstudeerders konden die dag online in gesprek met een opleider, student of studieadviseur. En hoewel ze zo de sfeer op de 20e verdieping van het Erasmusgebouw misschien niet in het echt konden proeven en geen echt college konden volgen, was er volop ruimte voor persoonlijke interactie met studieadviseurs, studenten en de vakdidactici van het schoolvak waarin de deelnemer geïnteresseerd was.

‘Hoe ziet een dag van een student aan de lerarenopleiding eruit?’ was bijvoorbeeld een vraag die werd gesteld. Dat weten onze huidige studenten, de ervaringsdeskundigen, natuurlijk het beste. De deelnemers van de proefstudeerdag reageerden positief op de veelal persoonlijke uitleg en benadering.

Onze opleiders, studieadviseurs en studenten waren ook blij met de alternatieve setting en de positieve reacties. ‘Studenten gaven allemaal bij mij aan dat ze het superfijn vonden dat we een alternatief aangeboden hebben en ze toch vragen konden stellen. In deze setting was dat ook wel heel informeel en prettig voor iedereen.’ zo zei een van onze studieadviseurs.

Heb jij nog vragen over onze opleiding? Meld je dan aan voor de Online Master Open Dag of neem contact op met onze studieadviseurs. Weet je al dat je graag in september wilt starten met onze opleiding? Meld je dan zo snel mogelijk, in elk geval voor 1 juni,  aan voor onze Educatieve Master of Educatieve Minor/Module.