Zoek in de site...

Lentenieuwsbericht onderwijs

Datum bericht: 2 mei 2019

Het einde van het collegejaar is in zicht. Bij de Radboud Docenten Academie hebben we niet stilgezeten. En onze studenten ook niet!

8066De maand april stond in het teken van afsluiting en een nieuw begin. Op 1 april ontvingen 29 nieuwe docenten hun diploma ‘Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs’. Zij hebben daarmee hun eerstegraads lesbevoegdheid behaald en kunnen les gaan geven in de onder- en bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Wij wensen hen veel succes en plezier met hun carrière in het onderwijs.

Daarnaast konden nieuwe studenten zich in april aanmelden voor de éénjarige Educatieve Master die in september start. We kijken er naar uit om hen te verwelkomen op de intake en in het nieuwe collegejaar. Hopelijk zijn zij net zo enthousiast over het mooie beroep van docent als dat wij zijn!

Aankomende maand richten we ons op de intakegesprekken met de nieuwe studenten voor de éénjarige Educatieve Master en de nieuwe studenten die zich aanmelden voor de Educatieve Minor of Educatieve Module.

Met de Educatieve Minor of Module kun je tijdens of na je bachelor je tweedegraads lesbevoegdheid halen. Je mag dan lesgeven in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Daarnaast is het volgen van een Educatieve Minor of Module ook een mooie kans om te ontdekken of docent zijn iets voor jou is. Deze opleiding start ook in september 2019. Je kunt je nog aanmelden tot en met 21 mei.

Naast onderwijs zijn er ook genoeg ontwikkelingen op het gebied van nascholing & professionalisering en ons onderzoeksprogramma Cultivating Creativity in Education. Daarover lees je in een volgend nieuwsbericht meer.