Zoek in de site...

Leren anders organiseren

Datum bericht: 21 juli 2020

Hoe kun je passend onderwijs bieden en voldoende differentiëren? Hoe ga je om met het lerarentekort? En hoe geef je leraren een minder geïsoleerde positie?

Waar veel scholen zoeken naar een antwoord op deze vragen, wordt de zoektocht bemoeilijkt door de grenzen die de door de huidige organisatie aan het onderwijs zijn gesteld. Omdat de huidige grenzen te beperkend lijken, vraagt het huidige onderwijs om vernieuwing en herinrichting. Hoe richt je het onderwijs bijvoorbeeld zo in dat deze aansluit bij de veranderingen in de samenleving?

Onze collega Jeroen Imants heeft samen met Marius Berendse en Ineke Sijl het boek ‘Leren anders organiseren’ geschreven, waarin de huidige praktijk met unitonderwijs in TOM scholen en SlimFit scholen wordt besproken. Hoe kunnen scholen leren om hun onderwijs anders in te richten? En wat betekent dit in de praktijk voor de desbetreffende scholen? Het boek beschrijft ervaringen van scholen met deze nieuwe vormen van onderwijs: hoe gaat het er nu echt aan toe? Deze bevindingen zijn vertaald naar praktische tips die ook bij jou op school toepasbaar kunnen zijn.

Ben jij ook een onderwijsvernieuwer? En wil je meer weten over het herinrichten van onderwijs? Je vindt het boek hier.