Zoek in de site...

Wat is de meest gekozen docentenopleiding van de Radboud Docenten Academie?

Datum bericht: 10 maart 2020

Ben jij ook zo nieuwsgierig wat in het collegejaar 2019-2020 de populairste lerarenopleiding is? De populairste vakken om door te stromen naar een lerarenopleiding zijn Maatschappijleer en Biologie. Toch staan deze opleidingen niet op de eerste plek in de top 3 van 2019-2020.

Soorten opleidingen

Naast dat je docent kunt worden in verschillende vakken, heb je ook verschillende soorten opleidingen. Je kunt een Educatieve Minor/Module volgen van een half jaar, een éénjarige Educatieve Master en een Science and Education track van twee jaar. En sommige opleidingen kun je ook in deeltijd doen.

De meest gekozen opleiding

Elk jaar is de uitkomst een verrassing. Zo ook dit collegejaar. Bovenaan in de top 3 staat tot onze verbazing de Educatieve Minor Duits!

Dertien bachelorstudenten kozen ervoor om in een halfjaar hun tweedegraads lesbevoegdheid voor het voortgezet onderwijs te halen. Op de tweede plek op de voet gevolgd door twaalf studenten die kozen voor de Science and Education track Biologie en op de derde plek elf afgestudeerde masterstudenten die kozen voor de eenjarige Educatieve Master Grieks & Latijn.

Wil je meer weten?

We zijn ontzettend benieuwd naar de top 3 van het collegejaar 2020-2021. Wil je ontdekken of de opleiding iets voor jou is? Meld je dan aan voor de proefstudeerdag op 20 april.

Weet jij al zeker dat je graag een universitaire lerarenopleiding wilt volgen? Dan kan je je nu al aanmelden voor de Educatieve Master. En vanaf 1 mei voor de Educatieve Minor/Module.

Heb je nog geen idee of het onderwijs iets voor je is? Meld je dan aan voor de voorlichtingsronde 'Hoe word ik docent?' op de Master Open Dag van 12 maart.