Zoek in de site...

Studenten beoordelen de lerarenopleiding met een 7-

Datum bericht: 13 juli 2017

lintje docenten academie

Een goede manier om inzicht te krijgen in de kwaliteit van de opleiding is de Nationale Studenten Enquête (NSE) die jaarlijks onder studenten wordt uitgezet. De NSE evalueert opleidingen op 16 verschillende punten zoals de inhoud en opzet van de opleiding, maar ook op punten als studiefaciliteiten en informatievoorziening. Ook de studenten van de Radboud Docenten Academie hebben de enquête toegestuurd gekregen en daarbij heeft maar liefst 43,8 % gereageerd, een hogere respons dan ooit tevoren!

De resultaten zijn onlangs bekend gemaakt en deze stemmen tot tevredenheid. Waar de Radboud Docenten Academie vorig jaar op meerdere punten een flinke stijging kende, zijn we dit jaar over het algemeen stabiel gebleven in waardering. De lerarenopleiding heeft van studenten het rapportcijfer 6,9 gekregen. In het werkveld van Universitaire Leraren Opleidingen scoren we nog steeds bovengemiddeld op de themascores voor kwaliteitszorg en evaluaties, hetgeen de ambities voor doorontwikkeling van ons onderwijs illustreert. De gedaalde waardering op de thema’s stage en stagebegeleiding bevestigen het belang van de onlangs afgeronde doorlichting van het proces van stage en stageplaatsing. Vorige maand zijn knelpunten en mogelijkheden tot verbetering geformuleerd en we verwachten dat we de gevolgen van deze inspanningen komend jaar in de resultaten van NSE 2018 kunnen terugzien.

Graag willen we bij deze, behalve de studenten, ook alle opleiders, studieadviseurs en medewerkers van de Radboud Docenten Academie bedanken voor hun tomeloze energie om samen het onderwijs steeds beter te maken. De Radboud Docenten Academie wil dan ook blijven bouwen aan een top Academische Leraren Opleiding.

nse