Zoek in de site...

Promovenda Ellen van den Broek wint onderzoeksprijs in Wenen

Datum bericht: 2 september 2016

Promovenda van de Radboud Docenten Academie, Ellen van den Broek, won deze zomer de onderzoeksprijs op het ALA in Wenen.

In het kader van haar promotieonderzoek was Ellen afgelopen juli aanwezig op de tweejaarlijkse Association for Language Awareness Conference (ALA 2016). Het thema van de conferentie was “Languages for Life: Educational, Professional and Social Contexts” en Ellen mocht hier de resultaten van haar eerste promotie studie met een poster presenteren.

Poster_presentatie_EvdBroek_ALA16

Veel ‘grote namen’ uit het onderzoek naar taalbewustzijn waren hier aanwezig en de conferentie kenmerkte zich door de interessante discussies over o.a. het inzetten van lesson study om daarmee het taalbewustzijn van docenten te ontwikkelen en het conflict tussen het ontwikkelen van taalbewustzijn als proces vs. (CITO-)examinering als product. Een succesvolle eerste internationale conferentie, zo bleek later, want tijdens de afsluitingsceremonie mocht onze promovenda ook nog eens de ‘Best poster award’ in ontvangst nemen!Wil je meer lezen over de interessante presentatie van Ellen? Bekijk dan hieronder haar poster!

posterALA16-E.vandenBroek

Ellen van den Broek poster presentatie is als onderdeel van haar promotieonderzoek:
'A Language Awareness approach to Dutch upper secondary foreign language education'