Zoek in de site...

Soepel op stage met de stageplaatsingstool

Datum bericht: 8 juli 2019

In 2017/2018 ontwikkelde de Radboud Docenten Academie met hulp van projectorganisatie Frisse Blikken en internetbureau Draad een stageplaatsingstool. Door deze stageplaatsingstool hebben bijna alle studenten die in september 2019 aan een docentenopleiding beginnen al een stageplek gevonden. Een fantastisch resultaat!

Waarom een stageplaatsingstool?
Zonder stageplek kan een student niet aan een docentenopleiding beginnen. Leren en ervaring opdoen in de praktijk is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Een passende stageplek is zowel voor de student als de stageschool van grote waarde. Ons probleem was dat het koppelen van studenten aan een passende stageplek op een middelbare school niet soepel ging. Het ging gepaard met veel papierwerk en Exceldocumenten. Voor studenten was het proces onduidelijk en niet inzichtelijk. Ook stagescholen wisten vaak pas op het laatste moment of ze wel of geen stagiair kregen.

Soepel op stage
Door de stageplaatsingstool verloopt dit proces veel soepeler. Wij hebben nu een duidelijk overzicht van beschikbare stageplekken en studenten. Studenten weten voor de zomervakantie waar ze stage kunnen lopen en de stageschool weet wie er op stage komt. Voordat de student begint met de Educatieve Minor of Educatieve Master maken student en stageschool kennis met elkaar, zodat de student goed voorbereid aan de opleiding en de bijbehorende stage kan starten.

Hoe werkt het?
De stageplaatsingstool is een volledige online tool. Contactpersonen van middelbare scholen geven via de tool hun stageplekken op. Aankomende studenten vullen in de stageplaatsingstool hun profiel in. De hogeschool of de universiteit koppelt de student vervolgens zorgvuldig aan een stageplek. Op die manier is het vinden en invullen van een stageplek voor alle partijen veel minder ingewikkeld en veel sneller geregeld.

Heb je ook interesse?
Kost het jou of jouw organisatie ook veel moeite om stagiairs en stageplekken te matchen?  Dan is de stageplaatsingstool misschien ook voor jou de juiste oplossing. De Universiteit van Utrecht ging je al voor en heeft de tool onlangs gekocht. Wil je meer informatie? Neem contact op met Alex Plat van Frisse Blikken.