Zoek in de site...

Terugblik O&O Festival

Datum bericht: 4 juli 2018

Afgelopen maandag vond de vijfde editie van het Ontwerp & Onderzoek festival plaats. Er werden maar liefst 45 posters gepresenteerd over het ‘ontwerp en onderzoek’ van studenten die binnenkort gaan afstuderen. Het publiek bestond uit opleiders, studenten uit zowel het september- als het februari-cohort en belangstellende werkplekbegeleiders. Een vijfkoppige jury liep rond om de posters te beoordelen.

De jury bestond uit Janneke van der Steen (HAN), Jos Hulsker (OMO), Ingeborg van der Neut (Ludgercollege), Femke Geijsel (Radboud Docenten Academie) en Eefje van den Heuvel (Radboud Docenten Academie). De posters werden beoordeeld op inhoud en uiterlijk.

En de winnaar is….Ferrie en Saartje

De studenten mochten in 5 minuten hun poster presenteren. Daarna was er ruimte voor interactie met het publiek. Na de presentaties was de prijsuitreiking voor de beste poster. “Het was een moeilijke keuze, want we waren erg onder de indruk van de kwaliteit van de posters,” zegt juryvoorzitter Femke Geijsel. “Uiteindelijk is het ons gelukt om een top 5 samen te stellen en hier een winnaar uit te kiezen: de poster van Ferrie Verouden en Saartje Dings. Met de prikkelende titel “Als dat volwassenliteratuur is, dan blijf ik jeugdboeken lezen” Beïnvloedt focalisatie de leesmotivatie? word je als lezer nieuwsgierig om verder te lezen. Daarnaast is het onderzoek goed in context geplaatst en werd de conclusie ondersteund door een discussie. Tot slot had de poster een mooie vormgeving en was er een goede verhouding tussen hoeveelheid tekst en figuren. Kortom een 'allround' poster die op bijna alle criteria punten scoorde.” Ferrie en Saartje waren erg blij met deze mooie beoordeling. “We hadden het niet verwacht, er waren zoveel mooie posters!” De winnaars ontvingen een zonnebloem en het boek ‘Klaskit: Tools voor topleraren’.

Iedereen bedankt voor de bijdrage aan het festival!