Zoek in de site...

Terugblik Ontwerp en Onderzoek festival

Datum bericht: 1 februari 2018

De vierde editie van het Ontwerp & Onderzoek festival vond afgelopen maandag plaats. Wederom was het festival een succes! Er werden 13 posters gepresenteerd over het ‘ontwerp en onderzoek’ van studenten die binnenkort gaan afstuderen. Het publiek bestond uit opleiders, studenten uit het septembercohort (die nu gaan beginnen met O&O) en belangstellende werkplekbegeleiders.

Een jury, bestaande uit Lex Plantaz (afdelingsleider vwo van het Dominicus College), Ida Oosterheert en Harry Havekes, heeft kritisch de posters bekeken en naar de presentaties geluisterd. Zij beoordeelden de posters op inhoud en uiterlijk. De poster van studenten Vera Nieuwkoop en Jorien Hollaar heeft de jury als beste beoordeeld. Vera en Jorien deden onderzoek naar hoe actuele en betekenisvolle spellinglessen in de bovenbouw kunnen leiden tot meer betrokkenheid voor het belang van spellen. Ze waren erg blij met deze mooie beoordeling. “Voordat we aan het onderzoek begonnen zeiden we al ‘we gaan die poster winnen!’, maar achteraf hadden we die mening toch nog wel een beetje bijgesteld; er zijn zoveel goede posters. We hadden het niet verwacht!”.

Eervolle vermeldingen waren er voor de poster ‘We hadden er meer van verwacht’ van Senne van Amerongen, Marieke Wannet en Mirna van Oel en voor de poster ‘Concept map’ van Fenna Woudt en Anneke Koeslag.

De prijs voor de winnaars, het boek ‘Klaskit: Tools voor topleraren’ met een bloem, werd uitgereikt door de juryvoorzitter Ida Oosterheert.

Iedereen bedankt voor de bijdrage aan het festival!