Zoek in de site...

Winnaars O&O festival

Datum bericht: 28 januari 2020

Ontwerp & Onderzoek festival

Op maandag 27 januari vond het Ontwerp & Onderzoek festival (O&O festival), weer plaats op de Radboud Docenten Academie. 18 studenten die binnenkort afstuderen presenteerden de posters van hun onderzoek aan de jury en het publiek, dat bestond uit opleiders, onderzoekers, werkplekbegeleiders en studenten uit het september cohort. De poster van Loes Tijssen, Nienke Lammertink en Lisa Lensink was de winnende poster van deze editie.

Wat is het O&O festival?

Binnenkort studeren de studenten die in februari 2019 zijn gestart met de Educatieve Master af als docent. Een belangrijk deel van de opleiding is het zelf ontwerpen en geven van een lessenreeks op de school waar de studenten hun stage lopen. Binnen deze lessenreeks hebben ze een onderzoek uitgevoerd. De belangrijkste onderzoeksbevindingen presenteren de studenten in de vorm van een poster op het O&O festival.

De posterpresentatie bestond uit twee rondes:

  • Vijf minuten presentatietijd om de poster te presenteren aan het publiek en de jury
  • Vijf minuten om vragen uit het publiek te beantwoorde

Het juryoordeel

De jury bestond uit Fer Hooghuis (College voor Toetsen en Examens) Ingeborg van der Neut (Ludger College) en Jos Hulsker (OMO). Zij beoordeelden de posters op de mate waarin de vormgeving van de poster aanspreekbaar was, de inhoud en originaliteit/creativiteit.

Na uitvoerig overleg kwam de jury gelukkig tot een besluit. Ingeborg presenteerde namens de jury de shortlist met de drie beste posters, maar er kon er natuurlijk maar één de winnaar zijn.

De winnaars

Winnaars O&O festivalLoes Tijssen, Nienke Lammertink en Lisa Lensink werden onder luid applaus door Ingeborg naar voren geroepen; zij gingen er met de winst vandoor. De jury koos voor deze poster vanwege de aantrekkelijke vormgeving en duidelijke presentatie van de inhoud van het onderzoek. Loes, Nienke en Lisa hebben onderzoek gedaan naar hoe het aangaan van een klassikale dialoog leerlingen aan kan zetten tot het heroverwegen van hun eigen ingenomen standpunten.

De winnende poster leverde hen, naast veel lof, het boek ‘Klaskit: Tools voor topleraren’ en een voucher voor het bezoeken van ‘Het opvoedcircus’ op.