Zoek in de site...

Winnaars Ontwerp & Onderzoek festival

Datum bericht: 30 januari 2019

Op maandag 28 januari organiseerden we de zesde editie van het Ontwerp & Onderzoek festival (O&O festival). Hier presenteerden achtentwintig studenten hun posters aan jury en publiek. Het publiek bestond uit opleiders en onderzoekers van de Radboud Docenten Academie, werkplekbegeleiders en studenten die in september met de lerarenopleiding zijn gestart. De winnaars van deze editie zijn Thorsten Janssen en Paula Kruisselbrink.

Wat is het O&O festival?

Binnenkort studeren de studenten die in februari zijn gestart met de opleiding af als docent. Een belangrijk onderdeel van de opleiding is het zelf ontwerpen en geven van een lessenreeks op de school waar studenten hun stage lopen. De belangrijkste onderzoeksbevindingen presenteren de studenten in de vorm van een poster op het O&O festival.

De posterpresentatie bestond uit drie verschillende rondes:

  • Vijf minuten presentatietijd om de poster te presenteren aan het publiek en de jury
  • Vijf minuten om vragen uit het publiek te beantwoorden
  • De beoordeling door de jury

Wat vond de jury?

De jury bestond uit Ingeborg van der Neut (Ludger College), Johan Graus (HAN) en Jos Hulsker (Ons Middelbaar Onderwijs).

Het was een lastige keuze en kostte wat tijd, maar gelukkig kwam de jury tot een eenduidig besluit. Onze collega Femke Geijsel had de eer om de winnaars aan te mogen kondigen.

De winnaars

“Bij het uitkiezen van de winnaar  Thorsten en Paulahebben we onder andere gelet op de link tussen de vorm van de poster met de inhoud van het onderzoek en de originaliteit van de weergave”. De poster die er volgens deze criteria bovenuit stak was die van Thorsten Janssen en Paula Kruisselbrink. Over deze poster zei de jury: “Jullie laten zien dat jullie educatieve vormgevers zijn. Dat is goed af te lezen aan de manier waarop vormgeving en inhoud op elkaar aansluiten.” Na deze woorden ontvingen Thorsten en Paula, onder luid applaus, hun prijs: een bloem en het boek ‘Klaskit: Tools voor topleraren’.