Zoek in de site...

Zomernieuwsbericht onderwijs

Datum bericht: 11 september 2019

Op maandag 2 september is het academisch jaar dan eindelijk officieel van start gegaan! We kijken ontzettend uit naar aankomend jaar. We hebben deze zomer dan ook niet stilgezeten tijdens de voorbereidingen van het academisch jaar.

Start - Istock

Deze zomer zijn we druk bezig geweest met het ontwikkelen van een pilotversie van een ‘spoorboekje'. Deze moet de opbouw van de opleiding overzichtelijker maken voor onze studenten. Omdat onze opleiding anders is vormgegeven dan veel studenten vanuit eerdere studies gewend zijn, moet dit spoorboekje uitkomst bieden in het begrijpen wat er wanneer van hen verwacht wordt. Het boekje dat we nu hebben ontwikkeld is een pilotversie, die we zullen door ontwikkelen aan de hand van de feedback van het cohort dat in september 2019 is gestart.

We hebben deze maand een hoop nieuwe, maar ook bekende gezichten mogen verwelkomen. De studenten uit het februari cohort zijn namelijk begonnen aan de tweede helft van hun opleiding. Wij wensen hen veel succes bij de afronding van de docentenopleiding en we kijken er naar uit om al onze studenten op te leiden tot docent!

Ben jij ook benieuwd of de lerarenopleiding bij je past? Wij verzorgen weer verschillende voorlichtingsactiviteiten dit najaar. Tijdens deze voorlichtingsmomenten vertellen we je alles over onze opleiding en het beroep van docent.

Naast deze ontwikkelingen op het gebied van onderwijs hebben we ook op het gebied van professionalisering & onderzoek niet stilgezeten. Zo is bijvoorbeeld het proefschrift van onze promovendus Petrie van der Zanden goedgekeurd en gaat het Docent Ontwikkel Team Poëzie in oktober van start.

Wil je op de hoogte blijven van alle updates omtrent onderwijs, professionalisering en onderzoek? Houd onze website in de gaten voor het laatste nieuws.