Zoek in de site...

Van kerstballen naar grabbelton: de opleidingscommissie (OLC) van de RDA aan het werk!

Datum bericht: 4 juli 2023

Een warme maandagmiddag, einde juni. De airco van het Erasmusgebouw doet zijn werk met verve, de 20e verdieping is heerlijk fris. De laatste weken op je stage, de vakantie lonkt. De opleiding loopt op zijn einde, maar er is ook nog werk aan de winkel. Posters worden snel uit tassen gehaald en opgehangen op verschillende plekken op de 20e. Ondertussen zet de OLC de borrel alvast klaar.

De posterpresentaties gaven een heel mooi inkijkje in waar jullie dit afgelopen half jaar mee bezig zijn geweest. Het blijkt maar weer hoe creatief jullie ideeën zijn om naar je eigen onderwijs te kijken, en hoe serieus jullie het leren van jullie leerlingen zien.

Dit was te zien aan de kaartjes die jullie vanuit onze grabbelton in onze ideeënbus hebben gedaan. Jullie vinden het bijvoorbeeld fijn dat de opleiding heeft kunnen bijdragen aan het meer bekwaam zijn in pedagogisch handelen en differentiëren. Wel vinden jullie het belangrijk dat er meer afstemming en verbinding komt tussen stage en de vakken, en dat de studielast meer gespreid wordt. Deze adviezen komen overeen met wat jullie op de rode en groene kerstballen hebben geschreven: een fijne opleiding met heel veel betrokken opleiders, maar besteed meer aandacht aan de koppeling tussen theorie en praktijk en aan de (vaak te hoge) werkdruk.

Dit beeld nemen we heel serieus: we gaan het komend jaar, waarin het huidige curriculum in een nieuw jasje wordt gestoken, zo goed als het kan meenemen en verder concretiseren. Voor nu: een hele welverdiende vakantie, kom helemaal tot rust, en heel veel mooie momenten toegewenst bij de volgende stappen in je loopbaan!