Zoek in de site...

Terugblik NSE 2023

Datum bericht: 4 juli 2023

Van 16 januari tot en met 12 maart was het weer tijd voor de Nationale Studenten Enquête (NSE). De uitkomsten van deze enquête vormen een belangrijke bron voor kwaliteitsmeting en kwaliteitsverbetering van de RU als geheel en de Radboud Docenten Academie in het bijzonder. En omdat deze enquête wordt uitgezet onder studenten van alle Nederlandse universiteiten en hogescholen, kunnen we onze scores vergelijken met andere universitaire lerarenopleidingen. Een waardevolle bron dus voor bijvoorbeeld studiekeuzevoorlichting.

Door het belang van deze enquête op verschillende fronten wordt er altijd een grote promotiecampagne uitgevoerd. Via herinneringsmails, posters, social media acties en persoonlijk contact worden studenten aangemoedigd om de enquête in te vullen. Op maandag 6 maart is er daarom in de O&O colleges aandacht geweest voor de NSE en het belang van deze enquête voor iedereen. En…. er werden lekkere muffins uitgedeeld. Als bedankje voor het meedenken over de kwaliteit van de Radboud Docenten Academie.

En meedenken hebben jullie gedaan! We zijn er trots op dat de enquête is ingevuld door 59% van onze studenten. Vorig jaar hadden we ons eigen record al gebroken, met een responspercentage van 54,2%, maar dit jaar zijn jullie daar keihard overheen gegaan. We hebben nu dus niet alleen de hoogste respons van de gehele Radboud Universiteit, maar ook uit de geschiedenis van de Radboud Docenten Academie! Hartelijk bedankt voor jullie inbreng.

De resultaten van de NSE zijn binnenkort onder andere hier te vinden.