Zoek in de site...

Call for proposals Dudoc Bèta

Ben jij die bevlogen en betrokken bètadocent, die altijd het onderste uit de kan wil halen, zodat jouw leerlingen zelfs de lastigste concepten begrijpen? En zou je graag de tijd willen krijgen om te onderzoeken hoe binnen jouw bètavak didactische optimalisering mogelijk is? Ga onderzoeken!

Als eerstegraads bètadocent, kun je met een Dudoc-Bèta promotiebeurs van NRO (Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek) 4 jaar lang, gedurende 3 dagen per week, bètadidactisch onderzoek doen. Je school krijgt gedurende het onderzoek een subsidie om een vervanger aan te stellen.

Lijkt het je wat om de didactiek van jouw vak vanuit een wetenschappelijk perspectief te benaderen? Kijk dan op https://www.nro.nl/onderzoeksprogrammas/onderzoeksbeurzen-voor-leraren/dudoc-beta voor meer informatie.

Hoe kom je aan een goed onderzoeksvoorstel? Dit is een mogelijk stappenplan:
Stap 1: Ga allereerst bij jezelf na WAT je zou willen gaan onderzoeken, binnen jouw bètavak: welk concept of welke vakdidactische benadering is het volgens jou waard om onder de loep te worden genomen?
Stap 2: Lees je alvast in: zoek vakpublicaties en zo mogelijk wetenschappelijke literatuur.
Stap 3: Ben je geïnteresseerd om je onderzoek aan de RU te komen doen? Zoek dan contact met prof dr. Erik Barendsen of met de Dudoc Bèta-organisatie via dudoc@science.ru.nl.
Stap 4. Geef je ideeën verder vorm samen met je promotor en/of begeleider. Schrijf een onderzoeksvoorstel en dien dat in bij NRO.

Wacht niet te lang: Het lijkt nog ver weg, maar de deadline voor het indienen van het projectvoorstel is 2 december 2021.