Zoek in de site...

Samen stageplaatsen: facts & figures

Het collegejaar is begonnen en onze studenten trekken weer het land in: 239 minor- en masterstudenten zijn begin september officieel van start gegaan met hun stage. Daarmee hebben we al onze studenten van een stageplek kunnen voorzien!

Eén van de doelen van het stageplaatsingsproces is om zoveel mogelijk studenten op één van onze 13 opleidingsscholen te plaatsen. Van alle stagiairs (incl. trainees, zij-instromers en studenten met een onderwijsbaan) loopt 92% stage op een OS. Dat is een percentage om trots op te zijn.

plaatsing opleidingsscholen

In bovenstaand diagram is weergegeven hoe de studenten over de opleidingsscholen zijn verdeeld. Binnen SONEO en OS Qoers plaatsen we momenteel de meeste studenten. Sinds kort werken we intensiever samen met Samen opleiden | AOSL. Voor dit collegejaar hebben we direct een vliegende start kunnen maken: maar liefst 13 studenten zijn begonnen met een stage op één van de scholen binnen dit Limburgse samenwerkingsverband.

We zien uit naar onze verdere samenwerking met de projectleiders, stagecoördinatoren en schoolopleiders van alle opleidingsscholen. Door jullie ruime aanbod, open communicatie en actieve meedenken zijn we er samen in geslaagd om elk van onze studenten een passende plek te bieden. Dat is een tweede, en minstens zo belangrijk doel van dit proces. Veel dank daarvoor!